Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fundația FAN Courier a extins programul de burse „Elev de liceu” pentru prima generație de studenți

Fundația FAN Courier a extins, începând din acest an, programul de burse „Elev la liceu” și oferă susținere pe durata studiilor universitare primei generații intrate în program, dar și elevilor din ultimul an de liceu care doresc să continue studiile, a anunțat Magda Popescu, Director Executiv al Fundației.

La cinci ani de la deschidere, numărul bursierilor care beneficiază de ajutor financiar prin programul „Elev la liceu” a ajuns la 100. Dintre aceştia, 83 sunt elevi de liceu, iar 17 sunt studenți în anul I la facultăți de stat din România.

„2022 este anul în care am văzut efectele dorinței de a reuși, de a face performanță, chiar dacă nu dispui de resurse. Prima generație de bursieri «Elev la liceu» ne-a adus confirmarea că modul în care am gândit proiectul și am acordat suport material a fost în beneficiul copiilor. Toți cei 17 elevi înscriși acum cinci ani în programul «Elev la liceu», au obținut rezultate excelente la Bacalaureat și au intrat pe primele locuri la universități de stat din România, pregătindu-se pentru profesii precum: medic, judecător, economist, profesor sau inginer. Toți acești copii, care au beneficiat de burse între 300 și 600 de lei, provin din familii ale căror venituri lunare erau între zero și 1.000 de lei pe membru de familie și care, în lipsa ajutorului Fundației, nu ar fi putut să-și urmeze visul. Performanțele lor au convins board-ul Fundației să extindă susținerea lor,  astfel că «Elev la liceu» continuă programul de burse și pe perioada studenției”, a declarat Magda Popescu. Bursele oferite de Fundația FAN Courier sunt diferențiate pe nevoi și nu pe vârstă sau rezultate. Astfel, studenții primesc în continuare bursă, dar și diverse ajutoare, chiar dacă beneficiază de burse sociale și de merit în universitate. Sunt acoperite costuri de la manuale la costume medicale, truse de disecție, calculatoare și chiar costuri pentru balul de absolvire. Pentru elevii de liceu aflați în an terminal se oferă un supliment financiar pentru meditații, dacă au nevoie.

Articole similare

Ad