Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Garantii pentru creditele comerciale

Unul dintre planurile Guvernului este de a introduce o schema de garantare a creditului comercial (furnizor), prin care se urmareste stimularea expunerii la risc a asiguratorilor si facilitarea accesului companiilor la asigurarea creditului comercial. In cazul unei pierderi, suma care ar fi platita de Ministerul Finantelor Publice reprezinta 80% din suma neincasata/nerecuperata de asigurator. Iar plafonul alocat acestui plan este de un miliard de lei, potrivit curseguvernare.ro.
Guvernul si-a mai propus sa acorde facilitati de garantare pentru creditele pe termen scurt companiilor mici si mijlocii a caror valoare se stabileste prin corelare cu valoarea finantarilor de tip factoring/operatiuni de scontare. Valoarea unei facilitati de factoring acordate IMM-ului aderent pe un debitor cedat este de maximum 500.000 de lei. Plafoanele alocate sunt de 1,5 miliarde de lei pentru fiecare dintre cele doua operatiuni (factoring/scontare).
Statul isi mai propune sa lanseze si un program de garantare a leasing-ului de echipamente si utilaje pentru IMM-urile care opteaza pentru o finantare non-bancara. Vor fi acordate finantari pana la o limita maxima de 5 milioane de lei per beneficiar, garantate in limita unui plafon de garantare in valoare de 1,5 miliarde de lei.
 

Articole similare

Ad
Ad