AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gartner preconizează un declin pe piaţa PC-urilor la nivel mondial

Potrivit celor mai recente previziuni estimate de analiştii Gartner, livrările de PC-uri la nivel mondial sunt în scădere cu 9,5% în acest an.

Datorită tulburărilor geopolitice, inflaţiei, fluctuaţiilor valutare şi perturbărilor lanţului de aprovizionare, cererile de PC-uri din întreaga lume sunt pe cale să încline toate segmentele de dispozitive.

Piaţa PC-urilor din EMEA din perspectiva regională este preconizată la 14% în 2022, procent determinat de lipsa cererilor de PC-uri de consum.

La nivel global, livrările totale de dispozitive, precum PC-uri, tablete şi telefoane mobile sunt prevăzute în scădere cu 7,6% în Marea China, Europa de Est şi inclusiv în Eurasia. De asemenea, livrările de telefoane mobile sunt diminuate la pronosticuri de 7,1%, iar cele de smartphone-uri la 5,8%. Cea mai afectată va fi Marea China, unde livrările de smartphone-uri vor atinge scăderi cu 18,3%.

Marea China a avut creşteri de 65% în 2021, dar cu toate acestea liderul în adoptarea telefoanelor 5G din ultimii doi ani, va avea un declin de 2% în livrările de telefoane 5G pentru anul în curs pe zona regională.

„Impactul politicii de toleranță zero a Chinei privind COVID-19 și blocajele rezultate au inversat dramatic această tendință. Un număr mare de consumatori au încetat să mai cumpere articole neesențiale, inclusiv smartphone-uri 5G”,

a completat Ranjit Atwal, analist senior director la Gartner.

Gartner estimează pentru acest an un total de livrări de 710 milioane de telefoane 5G la nivel mondial, deși pare a fi o creștere cu 29%, acesta reprezintă o pierdere rezultată la 95 milioane de livrări, comparativ cu așteptările anterioare.   

„Cererea de PC-uri de consum este pe cale să scadă cu 13,1% în 2022 și se va prăbuși mult mai rapid decât cererea de PC-uri de afaceri, care se așteaptă să scadă cu 7,2% de la an la an”,

a declarat Ranjit Atwal, analist senior director la Gartner.

Articole similare

Ad
Ad