Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gartner identifică trei piloni din domeniul financiar pentru dezvoltarea abilităților de leadership uman

În ultima perioadă de timp instrumentele de inteligență artificială au progresat rapid, iar directorii și liderii din domeniul financiar sunt nevoiți să recunoască cei trei piloni de bază ai leadership-ului uman, precum adaptabilitatea, empatia și autenticitatea, potrivit studiului realizat de Gartner, Inc.

În cadrul Conferinței Gartner pentru Directorii Financiari și Executivi din National Harbor, Dennis Gannon a evidențiat „apariția unui ciclu de învățare om-mașină”, descriind modul în care oamenii și mașinile fac fiecare ceea ce știu mai bine, doar interacționând.

„După cum IA devine tot mai capabilă și poate efectua mai multe activități în domeniul financiar, inevitabil apare întrebarea dacă IA înlocuiește angajații umani. Imaginea care se conturează atunci când organizațiile pun în aplicare tehnologia digitală avansată este mult mai nuanțată și dificilă decât o simplă alegere între menținerea sau eliminarea locurilor de muncă.”,

a precizat Gannon, vicepreședinte analist în practica financiară Gartner.

Totuși, cea mai mare piedică în calea unei bune funcționări este faptul că angajații se simt copleșiți de schimbările constante și au temeri că vor fi înlocuiți de tehnologie, ceea ce generează o lipsă generalizată de încredere în leadership. În plus, liderii au un rol important în determinarea angajaților de a rămâne la actualul angajator, depășind media liderilor cu 12 puncte procentuale și conducând la îmbunătățiri semnificative ale bunăstării și angajamentului angajaților cu 30 și, respectiv, 37 de puncte procentuale.

Cei trei piloni cheie ai leadership-ului uman pe care directorii financiari și liderii din domeniul financiar ar trebui să-i dezvolte includ adaptabilitatea, empatia și autenticitatea.

„Tehnologia oferă avertizări timpurii și recomandări simple, rafinând datele, în timp ce oamenii interpretează datele, identifică problemele și obiectivele și iau decizii mai complexe. Atunci când funcționează bine, omul și mașina se completează reciproc și contribuie în a fi mai buni unii și ceilalți. Extinderea domeniului în care tehnologia poate face acum lucruri pentru noi a schimbat fundamental ceea ce au nevoie angajații de la liderii lor. Liderii din domeniul financiar trebuie să-și dezvolte abilitățile de leadership uman pentru a ghida nu doar propriile echipe, ci întreaga organizație în acest mediu.”,

a completat Dennis Gannon.

Articole similare

Ad