Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebruder Weiss deschide a treia locație în Turcia

Gebruder Weiss deschide o nouă locație în Mersin, în estul Mediteranei, în contextul în care Turcia devine din ce în ce mai importantă pentru transportul feroviar pe Noul Drum al Mătăsii dintre Asia și Europa.

Activitățile din jurul portului Mersin, al doilea port ca mărime din Turcia, includ servicii de transport aerian și maritim de marfă, precum și transport terestru intermodal. Mersin este un centru logistic central pe Marea Mediterană pentru transporturi către Caucaz, Orientul Apropiat și Mijlociu și Asia Centrală, arată compania într-un comunicat.

„Turcia este o piață în creștere și, cu locația sa la Marea Mediterană, este un punct important de transbord pentru traficul dintre Asia și Europa. Cu Mersin, deschidem o altă regiune pentru clienții noștri, după Istanbul și Izmir“, a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss. Mersin are legături cu centrele economice din nordul Turciei, respectiv Kahramanmara, Konya și Kayseri, din care se exportă în principal produse din industria textilă și agricolă, chimică și mecanică.

Turcia este un hub important pe Noul Drumul al Mătăsii către Asia Centrală și China, și are o funcție importantă pe „Coridorul de Mijloc”, oferind o alternativă la transporturile prin „Coridorul de Nord”, adică prin Rusia. „Avem propriile noastre locații în majoritatea țărilor de-a lungul coridorului de mijloc și cunoaștem particularitățile legale și culturale locale din aceste regiuni. Din partea clienților, observăm o cerere crescută de transporturi pe această rută”, a mai spus Senger-Weiss. Timpul de tranzit este în prezent între 35 și 45 de zile, întrucât ruta traversează și Marea Caspică.

Articole similare

Ad