Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gefco a obtinut certificatul de GDP pentru transportul rutier de produse farmaceutice

Grupul Gefco a primit certificatul de buna practica privind distributia (Good Distribution Practice – GDP) de la Bureau Verita. Auditorul a analizat sistemul de calitate al companiei si capacitatea de a raspunde cerintelor clientilor din Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Romania precum si sediul central al Grupului in Franta.
Certificatul, valabil pentru 3 ani, vine ca o garantie a faptului ca GEFCO indeplineste cerintele din Ghidul Comisiei Europene privind bune practici de distributie a produselor farmaceutice pentru uz uman.
 

Odata cu cresterea volumului de produse sensibile la temperatura, precum si cu reglementarile legate de transportul acestora, companiile trebuie sa se concentreze mai mult pe control si securitate. Nerespectarea acestei dispozitii ar putea reprezenta un pericol pentru sanatatea publicului si riscul pierderii incarcaturii de mare valoare.
In 2019, GEFCO isi va extinde implementarea certificarii PIB si pentru activitati rutiere in alte tari europene.
Industria farmaceutica insumeaza in Romania aproape 4% din totalul importurilor. In ultimul an, exporturile din acest sector au inregistrat o crestere de 5%. Certificarea GDP permite diviziei romanesti a Grupului GEFCO sa-si ofere serviciile catre producatori, importatori si distribuitori de produse farmaceutice.

Articole similare

Ad