Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CEVA Logistics achiziționează Wincanton

Grupul CMA CGM își continuă diversificarea strategică a activităților în afara expedițiilor maritime, focusându-se pe operațiunile de logistică. Astfel, prin CEVA Logistics, compania care se ocupă de activități logistice în cadrul grupului, CMA-CGM anunță încheierea unui acord pentru achiziția Wincanton, un jucător important din supply-chain și logistică în Marea Britanie și Irlanda. Tranzacția, evaluată la circa 720 de milioane de dolari, reprezintă o mișcare strategică pentru CMA CGM care și-ar asigura astfel o poziție puternică în activitatea de distribuție din Marea Britanie, Wincanton fiind un partener de încredere pentru multe branduri importante din diferite sectoare de activitate precum retail, eCommerce, construcții, energie sau industria apărării. 

Cu aproape 100 de ani de istorie, Wincanton deține 170 de locații în Marea Britanie și Irlanda, operând o flotă de aproape 8.500 de vehicule. Veniturile anuale ating aproape 1,8 miliarde de dolari.

Oferta CMA CGM a fost acceptată de Consiliul de Conducere al Wincanton, fiind așteptată acum decizia acționarilor. 

Achiziția Wincanton ar consolida și mai mult poziția strategică a CMA CGM, care, după achiziția CEVA Logistics, a integrat recent specialistul în logistică automotive, GEFCO, fiind în curs și integrarea unei alte companii franceze, Bolloré Logistics.

Articole similare

Ad