Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GEFCO consolidează coridorul comercial Africa de Nord-Europa

Prin facilitățile sale din Cusago, Milano (Italia) și portul Radès (Tunisia), GEFCO gestionează un număr tot mai mare de transporturi pentru companiile care se extind la nivel internațional. În acest fel, furnizorul de soluții logistice joacă un rol strategic în comerțul dintre Europa de Est și Maghreb.

Conform datelor Institutului Național de Statistică din Tunisia (INS), Italia este furnizorul principal în Tunisia, cu o cotă de piață de aproximativ 15% în 2020. În plus, este de așteptat ca Tunisia să își crească fluxurile către Italia în următorii ani, să-și scurteze lanțurile de aprovizionare în sectoarele sale cele mai importante, cum ar fi cele de textile și modă, mecanică, auto și electronică. Având în spate o experiență de peste 70 de ani în gestionarea supply-chain-ului, GEFCO vine cu soluții adaptate specificului acestei piețe de import-export și se poziționează ca unul dintre jucătorii de top în transport și logistică pe ruta spre Maghreb. Prin filiala din Italia, compania oferă atât o poartă de intrare către piața sa națională, cât și o legătură cu toate țările europene, grație hub-ului său din Cusago (Milano) și conexiunilor zilnice cu 130 de filiale. Schimburile cu Tunisia sunt gestionate de o echipă operațională dedicată, iar serviciile oferite acoperă orice tip de cerere, începând de la un transportul unui singur palet și până la un camion complet. Compania de logistică asigură conexiuni între cele două țări prin soluții standard de transport aerian sau maritim, precum și un serviciu RoRo flexibil și punctual cu plecări regulate săptămânale și timpi de tranzit door-to-door de 3-4 zile. În plus, o zonă dedicată operațiunilor vamale de import / export accelerează procedurile.

„GEFCO Italia a înregistrat o creștere constantă de aproximativ 14% în comerțul cu Tunisia în ultimii patru ani (cu excepția anului 2020). O nouă creștere semnificativă a fluxurilor comerciale este de așteptat în următorii ani, iar scopul companiei GEFCO Italia este de a oferi clienților o soluție logistică din ce în ce mai rapidă și flexibilă pentru a-i ajuta să pătrundă pe noi piețe.” – Fabrice Barthe, Directorul General al GEFCO Italia

Articole similare

Ad