Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GEFCO, EDJ si BKW inaugureaza cea mai mare centrala solara de tip copertina din Elvetia

BKW, specialist in energie si infrastructura, Energie du Jura, centrul de competenta pentru energie din cantonul elvetian Jura, si GEFCO au inaugurat in Courgenay, Elvetia, cea mai mare centrala solara de tip copertina, care a necesitat o investitie de circa 12 milioane de franci elvetieni (un franc elvetian este echivalentul a aproximativ 4,08 lei) si a carei productie va acoperi jumatate din obiectivele cantonului Jura in ceea ce priveste energia regenerabila pana in 2021.
In 2015 GEFCO Elvetia si-a stabilit ca obiectiv modernizarea parcului sau auto ce se intinde pe o suprafata de 78.000 mp si permite stocarea a 3.000 de vehicule de import pentru aceasta tara.
 

Astfel a luat nastere proiectul care a dus la inaugurarea instalatiei fotovoltaice de tip copertina din Courgenay, alcatuite din 23.886 de panouri fotovoltaice, ce acopera 43.000 mp. Capacitatea instalata de 6,7 MWp face ca acest sistem fotovoltaic sa fie cea mai puternica centrala de tip copertina din Elvetia, capabila sa produca anual 6,7 GWh de electricitate – consumul anual al 1.550 de gospodarii.
Constructia s-a concentrat pe trei zone distincte: prima (20% din suprafata totala) a fost finalizata pe 30 martie 2016 si produce pana la 1,2 MWp de electricitate, iar celelalte doua au fost puse in functiune in august 2016 si produc 3,2, respectiv, 2,4 MWp.
O parte din energia produsa va fi utilizata direct in locatia parcului auto, pentru a alimenta masinile electrice importate de GEFCO, iar surplusul va fi introdus in reteaua BKW si oferit clientilor prin produsul Energy Green dezvoltat de aceasta companie. „Suntem incantati sa vedem cum proiectul devine realitate si poate contribui la realizarea obiectivelor din cantonul Jura. Sistemul este deosebit de interesant deoarece imbunatateste un sector industrial care a fost activ mult timp. Este un bun exemplu pentru proiectele viitoare,” a declarat David Faehndrich, directorul Energie du Jura.
Electricitatea produsa va determina economisirea a 2.400 t de CO2 pe an (conform cerintelor Uniunii Europene privind energia din surse mixte, ce trebuie atinse pana in 2020), iar faptul ca structura de tip copertina a sistemului permite colectarea si reciclarea apei pluviale reprezinta un alt avantaj pentru mediu.

Articole similare

Ad