AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

GEFCO testează un robot mobil autonom pentru operațiunile de depozitare a vehiculelor

GEFCO a început testarea robotului mobil autonom Stanley Robotics în condiții reale de funcționare pe platforma sa Nanteuil-le-Haudouin din Franța. Stan, așa cum este cunoscut robotul, este proiectat pentru a optimiza operațiunile de depozitare în centrele de tip compound pentru vehicule finite.

Combinând cele mai recente descoperiri tehnologice în robotica mobilă și o soluție software bazată pe inteligența artificială pentru optimizarea stocării, acest robot 100% electric este capabil să primească comenzi, să detecteze și să ridice mașini iar apoi să le parcheze ușor la câțiva centimetri una de cealaltă. În timpul acestui test pilot, doi roboți Stan vor fi responsabili de mutarea și parcarea mașinilor uzate pe aproximativ 100 de locuri de parcare dedicate. Ei vor scoate apoi, la cerere, vehiculele pentru a le pune la dispoziție în linie, gata să fie încărcate de către un operator pe camioanele de transport auto.

Scopul este de a determina dacă utilizarea roboților se potrivește cu procesele de logistică a vehiculelor GEFCO din ansamblul său. Numeroase teste vor fi efectuate în diferite scenarii pe un număr mare de mașini. Acestea se vor desfășura într-o zonă dedicată roboților și închisă personalului neautorizat, pentru a respecta standardele de siguranță. De asemenea, pilotul va evalua integrarea software-ului și a instrumentelor operaționale.

Vittorio Battaglia, Președintele GEFCO Franța, a declarat: „Una dintre prioritățile curente ale GEFCO este de a inova și de a adopta noi tehnologii. Acest test de Stanley Robotics pentru roboți face parte din această abordare a inovației și îmbunătățirii continue a proceselor noastre pentru a satisface nevoile clienților.

Clément Boussard, CEO al Stanley Robotics, a adăugat: „Suntem foarte mândri de acest proiect cu GEFCO, liderul european în logistica auto. Este un pas important pentru noi și suntem încrezători că va marca începutul unui parteneriat de lungă durată pentru a implementa roboți pe alte platforme logistice auto GEFCO.

Articole similare

Ad
Ad