Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

General Motors reia angajarile in timp ce incearca sa se redreseze

Locurile de munca ale General Motors (GM) au revenit la 308, in iunie 2020, potrivit Platformei Global Analytics Job Analytics. Cu toate ca cifrele din iunie au fost cele mai mari din toate lunile din prima jumatate a anului, oprirea angajarilor nu a fost atat de usoara pentru companie. Aurojyoti Bose, analist principal la GlobalData, a spus ca muncitorii prefera sa ramana someri si sa solicite ajutorul federal Covid-19 (care ofera 600 USD pe saptamana), pe langa ajutorul de somaj. GM s-a confruntat, de asemenea, cu o situatie in care sindicatele au cerut inchiderea fabricilor din zonele cu varf de cazuri Covid-19, in timp ce compania este presata sa creasca productia. General Motors ramane concentrat pe dezvoltarea de vehicule electrice si autonome si vede oportunitati masive in zona EV. Aceasta a stabilit deja o serie de investitii de 20 de miliarde USD pentru urmatorii cinci ani si lansarea a aproximativ 20 de modele EV pana in 2023.
GlobalData prognozeaza ca, pana in 2030, piata globala a vehiculelor electrice usoare va depasi 12 milioane de unitati pe an, comparativ cu mai putin de 2,5 milioane in 2020, astfel incat GM va fi dornica sa acceseze aceasta piata. „Desi GM pare sa fie optimista, multe vor depinde de modul in care va evolua cererea de vehicule noi. Va fi interesant sa vedem daca ritmul de angajare persista in lunile urmatoare.“
In urma Legii Trump Defense Production Act, GM a fost fortata sa opreasca productia auto de la sfarsitul lui martie si a reluat-o doar la jumatatea lui mai. Aurojyoti Bose a spus ca numarul postarilor de locuri de munca pare sa fie in concordanta cu cresterea capacitatii de productie a companiei in unele dintre facilitatile sale. Potrivit declaratiei CEO-ului GM, Mary Barra, din iunie 2020, productia completa ar urma sa fie reluata pana la sfarsitul lunii. Din cauza suspendarii productiei, stocurile au ramas scazute la dealeri, ceea ce a determinat compania sa creasca capacitatea de productie – in cadrul careia operatiunile de schimb ale celor trei fabrici de asamblare din SUA au crescut de la unu la trei, in timp ce trei fabrici de asamblare din SUA si Canada au inceput sa functioneze in doua schimburi. Bose adauga ca, „incurajat de recentul castig de 214,3 miliarde de dolari al SUA pentru construirea de noi vehicule, GM ar putea, de asemenea, sa caute sa obtina mai multe castiguri in acest spatiu“.

Articole similare

Ad