Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

GLS cumpără 120 Iveco S-Way LNG

GLS, unul dintre principalii curieri expres din Italia, dar cu activitate și pe teritoriul României, și-a înnoit parcul de transport cu 120 de camioane Iveco S-Way LNG și Bio-LNG, ca parte a politicii de reducere a emisiilor de Carbon. Noile achiziții vor înlocui o flotă de camioane diesel Euro VI (70%) și respectiv Euro V (30%), cu un impact pozitiv semnificativ asupra mediului: utilizarea metanului fosil va avea ca rezultat o reducere a emisiilor de CO2 de 7.300 tone, ceea ce ar echivala cu înlocuirea a 745 de vehicule diesel cu unele electrice alimentate cu energie 100% regenerabilă sau cu plantarea a 146.000 de copaci care acoperă o suprafață comparabilă cu 487 de terenuri de fotbal. Iar dacă autocamioanele vor fi alimentate cu biometan, reducerea de emisii de CO2 va crește exponențial – până la 78.000 de tone, ceea ce este echivalentul scoaterii din uz a 8.000 de mașini sau al 1,5 milioane de copaci plantați care ocupă o suprafață echivalentă cu mai mult de 5.000 de terenuri de fotbal.

Această inițiativă face parte din proiectul mai larg al GLS Climate Protect, care își propune să compenseze 100% din emisiile pe care le produce până în 2022 prin programe certificate de compensare și să reducă semnificativ emisiile până în 2025 prin utilizarea sistemelor de transport ecologice, cu tractiuni electrice / hibride pentru ultima milă și tractiuni alternative pentru transport pe distanțe lungi.

„Acest nou proiect ambițios cu IVECO face parte din strategia noastră mai largă de a ne asigura că cel puțin 20-25% din flota noastră este echipată cu o tracțiune cu impact scăzut asupra mediului până în 2022 și 45-50% până în 2025″, afirmă Klaus Schaedle, director general al grupului GLS. „Credem că tehnologia Bio-LNG poate avea un impact major în industria noastră, contribuind la reducerea emisiilor cu până la 95% și, din acest motiv, ne orientăm în această direcție, cu sprijinul IVECO.”

Fabrizio Buffa, IVECO Italia Market Alternative Propulsions Manager, spune că „angajamentul lanțului de aprovizionare al GLS este încă o dovadă a schimbării istorice pe care o suferă în prezent sectorul transporturilor, care este din ce în ce mai durabil. Suntem onorați să colaborăm cu GLS în misiunea lor. Biometanul are atât avantaje ecologice, cât și economice, poate fi produs local printr-un proces care generează subproduse valoroase, cum ar fi bio-CO2 care poate fi reutilizat în industria alimentară și biofertilizant care poate fi utilizat în sectorul agricol. Vehiculele IVECO alimentate cu biometan sunt, prin urmare, soluția prezentului pentru viitorul planetei noastre.”

Articole similare

Ad