Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grevele feroviare din Marea Britanie împiedică transportul de marfă în perioada Crăciunului

Greva de patru zile a sindicaliștilor de la RMT nu va fi deloc plăcută de sărbători. Sindicatul RMT, care a fost implicat în cea mai mare și mai aprigă dispută pe care a cunoscut-o industria feroviară în ultimele decenii, va chema majoritatea membrilor săi la o grevă de patru zile începând cu Ajunul Crăciunului. Greva nu numai că va deraia planurile inginerilor, dar va provoca perturbări grave ale traficului feroviar de pasageri și de marfă.

Impactul va fi puternic asupra pasagerilor, deoarece nu va exista absolut niciun tren care să îi transporte. Cu toate acestea, operatorii de transport de marfă, deși nu sunt implicați direct în conflict, vor fi restricționați în circulația pe rețea din cauza lipsei personalului de semnalizare în multe zone. De asemenea, li se va cere să modifice programul de lucru pentru a se adapta la lucrările de inginerie reprogramate.

„Majoritatea personalului RMT urmează să își părăsească posturile la ora 18.00 pe 24 decembrie. Până atunci, toate trenurile vor trebui să fie scoase din rețea și staționate în siguranță, pregătite pentru punerea în funcțiune pe 27 decembrie. Sute de trenuri trebuie să fie mutate în poziție mult mai devreme decât în mod normal înainte de începerea grevei.”,

a precizat Network Rail.

Sindicatele feroviare au fost în conflict cu cei din industrie din această vară. Cu toate că, au avut loc o serie de negocieri, aceștia nu au avut succes. Sindicatul a organizat deja mai multe opriri de 48 de ore în această lună, iar mai multe sunt planificate pentru luna ianuarie. Însă, plecarea în timpul Crăciunului este cea mai așteptată, având în vedere calendarul grevei.

Surse guvernamentale susțin că executivul național RMT a respins cea mai recentă ofertă salarială și pachetul de măsuri fără a le prezenta membrilor săi. Sindicatul afirmă că regretă neplăcerile provocate de acțiunea lor, dar acuză guvernul britanic că i-a îndrumat pe negociatorii din industrie să se abțină de la a aduce îmbunătățiri la oferta respinsă.

Articole similare

Ad