Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Elko, crestere cu 17% a cifrei de afaceri pe primul semestru din 2017

Veniturile Grupului ELKO pentru cele 6 luni ale anului 2017 au crescut semnificativ, ajungand la 635 milioane de dolari (586 milioane de euro), fata comparativ cu 542 milioane de dolari (485 milioane de euro) pentru perioada similara din 2016.
Pe parcursul ultimului semestru, portofoliul de produse s-a extins in mod semnificativ, noi acorduri de distributie fiind adaugate celor deja existente, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, ELKO a reusit sa creasca mai repede decat piata in ansamblu, cu un procent de crestere a cifrei de afaceri de 17% comparativ cu cele sase luni ale anului precedent.
 

Analiza cifrei de afaceri pe regiuni
• CEE – crestere de 7,3%, ajungand la 274 milioane de dolari (253 milioane de euro);
• CIS – crestere de 31,8%, ajungand la 313 milioane de dolari (289 milioane de euro);
• Statele Baltice – scadere de 2,1%, ajungand la 48 milioane de dolari (44 milioane de euro).

Piete noi -tarile nordice si Polonia
Dupa incheierea perioadei de raportare, la inceputul lunii iulie 2017, a fost incheiata tranzactia pentru achizitionarea unei participatii de 85% in compania suedeza Gandalf Distribution AB – unul dintre principalii distribuitori de computere si periferice din Suedia. Rezultatele financiare ale Gandalf Distribution AB vor fi consolidate in cele ale grupului ELKO incepand cu trimestrul 3 al anului 2017. Totodata, compania a facut primii pasi de extindere pe piata poloneza, prin contractarea unei echipe locale de vanzari.

Articole similare

Ad