Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Packeta a depășit 100 de milioane de colete transportate în 2023

  • Foto: Packeta Group

Packeta Group, proprietarul companiei cehe de tehnologie și logistică Zásilkovna, și-a majorat cifra de afaceri la 294 de milioane de euro în 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 18,3% față de anul precedent. Numărul de colete transportate în toate entitățile a ajuns la aproape 106 de milioane de euro, reprezentând o creștere de 17,9%, comparativ cu 2022.

“În acest an, în ciuda declinului general al pieței de comerț electronic și a actelor de dumping făcute de competitori, Packeta a crescut semnificativ și și-a mărit nu doar poziția pe piață și cifra de afaceri, ci și profitabilitatea în mare măsură. Anul 2023 a fost din nou unul foarte dificil pentru comerțul electronic ceh și s-a încheiat cu o scădere de 6 procente de la an la an, la nivel local. Anul trecut, numărul de colete transportate a depășit 100 de milioane pentru prima dată din istoria companiei. În același timp, am investit în îmbunătățirea produselor și a calității, în satisfacția clienților, în optimizarea rețelei de depozite, în robotizare și în automatizarea proceselor. Am obținut o profitabilitate mai mare în ciuda creșterii costurilor pe parcursul întregului an, nu numai datorită numărului mai mare de vânzări și a cotei de piață, ci în primul rând prin îmbunătățirea continuă a eficienței, a productivității muncii și a economiilor realizate prin îmbunătățirea proceselor. Aplicația noastră mobilă, care a fost una dintre cele mai populare și descărcate aplicații din Cehia pentru o perioadă lungă de timp, a fost deja descărcată de 8 milioane de utilizatori. Consider că 2023 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria noastră și aș dori să le mulțumesc tuturor celor peste 2.000 de angajați din cele șapte entități.”,

a declarat Simona Kijonková, CEO și fondator al Grupului Packeta.

La începutul anului trecut, Packeta s-a extins și a deschis cea de-a șaptea entitate, Packeta Adriatic, cu sediul în Slovenia. În februarie, a lansat un nou serviciu de expediere prin intermediul Z-BOX-urilor pentru toți clienții.

De asemenea, expedierea unui colet în acest mod este extrem de ușoară și necesită doar aplicația instalată, care permite partajarea coletelor între doi utilizatori aleatorii. În luna mai a anului trecut, Packeta a deschis cel mai mare depozit al său de până acum în Moravia- Holubice, lângă Brno. Depozitul are o suprafață totală de aproape 12.000 mp și poate procesa până la 120.000 de colete zilnic. Mai mult, Packeta a crescut limita de greutate pentru colete de la 10 kg la 15 kg. 

În cursul anului trecut, Packeta a început să coopereze cu jucători importanți din domeniul comerțului electronic.

În martie, Packeta a lansat un parteneriat cu platforma online Allegro.com, cea mai mare piață de desfacere din Polonia, unde clienții pot alege, din milioanele de oferte, livrarea cu Packeta. Printre alți clienți noi și importanți se numără Kaufland, Deichmann, Rossmann, IQOS, HUDY sau Waterdrop.

“Mă aștept ca acest an să fie dificil de prezis, dar traiectoria Packeta este clară: să continuăm consolidarea poziției nu doar în Republica Cehă, ci și pe piețele externe în care activăm; să ne extindem rapid și să le oferim clienților noștri servicii și produse excelente care să le facă viața mai ușoară.”,

a precizat Simona Kijonková.

Articole similare

Ad