AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Kion va fabrica in China stivuitoare cu contragreutate

Kion Group AG isi extinde activitatea in China prin inceperea lucrarilor la constructia unei noi fabrici pentru producerea de stivuitoare cu contragreutate in Jinan, provincia Shandong. Proiectul ii va permite furnizorului global de echipamente sa-si extinda portofoliul de produse pe una din cele mai importante piete din lume, cu un cost de aproximativ 100 de milioane de euro. Grupul Kion intentioneaza sa creeze peste 800 de locuri de munca pana in 2025 in noua fabrica din estul Chinei. “China s-a redresat rapid dupa criza coronavirusului si, ca una din pietele cu cea mai rapida crestere la nivel mondial, joaca un rol cheie in strategia noastra”, a declarat Gordon Riske, director executiv al Kion Group. El a mentionat ca, in conformitate cu Statistica Mondiala a Echipamentelor Industriale (WITS), economia chineza reprezinta aproximativ 30% din piata mondiala a stivuitoarelor, cota care va creste pe baza estimarilor Grupului Kion. “Vrem sa valorificam potentialul acestei piete importante si sa ne extindem pozitia de furnizor principal de echipamente intralogistice din China.”

Grupul isi propune sa-si extinda in mod semnificativ portofoliul de produse prin noua fabrica, cu focus pe electrificare. In acest scop, a infiintat o noua companie, in care Kion detine 95%, iar producatorul de sisteme de tractiune pentru vehicule, Weichai Power, investitorul primar al grupului, 5%. “Dovedim inca o data relatia stransa si de colaborare dintre Grupul Kion si Weichai Group”, a declarat Xuguang Tan, presedinte si director general al grupului Weichai. “Am inceput parteneriatul nostru productiv in 2012, iar noua fabrica din Jinan este de asteptat sa fie o etapa suplimentara in aceasta strategie de crestere.”

Noua fabrica este preconizata sa functioneze din 2022. Intr-o locatie de aproape 223.000 m2 – echivalentul a peste 31 de terenuri de fotbal – Grupul construieste un centru inovator de cercetare si dezvoltare, un centru de pregatire si birouri administrative, langa o unitate de productie avansata, in care vor fi fabricate marcile Linde Material Handling si Baoli.

Articole similare

Ad
Ad