Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul P3 a anunțat rezultate operaționale record și situații financiare solide pentru 2022

Investitorul și dezvoltatorul european de proprietăți logistice, P3 Group S.àr.l, a crescut valoarea brută a activelor („GAV”) la 8,3 miliarde de euro, aceasta fiind doar modest afectată de o scădere a evaluării cu 2,3%. Din punct de vedere operațional, portofoliul companiei a crescut la 7,6 milioane de metri pătrați la nivelul celor 11 țări din Europa, înregistrând o rată de ocupare de 98%, cea mai ridicată din toate timpurile.

În ciuda volatilității continue a pieței, compania a înregistrat rezultate puternice în 2022, susținute de reziliența industriei în ceea ce privește dinamica de creștere. În această direcție au contribuit și tendințele favorabile pe termen lung ale cererii și ofertei, datorită tranziției continue a comerțului cu amănuntul către comerțul electronic și reorganizarea lanțurilor de aprovizionare ale clienților. Creșterea valorii brute a activului companiei (GAV) a fost determinată de implementarea prudentă a unui program de distribuire a capitalului, menit să crească portofoliul în mod profitabil prin activități de achiziție și dezvoltare.

Frank Pörschke, CEO P3 Group, a declarat: „Rezultatele P3 din 2022 ne întăresc ambiția de a fi principalul proprietar, investitor și dezvoltator de active logistice și industriale de prim rang în Europa. Efectele pozitive puternice pentru proprietățile logistice rămân intacte, cu o dinamică puternică a cererii și ofertei, în ciuda incertitudinilor economice. Valoarea portofoliului nostru a crescut la 8,3 miliarde de euro ca urmare a achizițiilor și dezvoltării, în ciuda faptului că, datorită abordării noastre prudente, pe termen lung, am experimentat o reevaluare negativă comparativ scăzută prin extinderea randamentului la nivel de piață de doar 2,3%. Bazându-ne pe aceste fundamente puternice, vom continua să gestionăm cu atenție portofoliul nostru existent și să căutăm în mod activ oportunități atractive de creștere, fie prin dezvoltări, randamentul activelor individuale, finanțare forward, portofolii întregi sau chiar platforme.”

Bazându-se pe o platformă operațională puternică  și cu un portofoliu axat pe diversificare și calitate, Grupul P3 operează cele mai mari portofolii logistice din Europa continentală. Evoluția companiei a fost susținută de reziliența dinamicii de creștere a industriei, inclusiv de tendințele favorabile pe termen lung a ofertei/cererii, datorită trecerii continue a comerțului cu amănuntul către comerțul electronic și reorganizarea lanțurilor de aprovizionare ale clienților. Evenimentele europene recente au accelerat/amplificat această dinamică și au demonstrat rezistența ratelor de colectare a chiriilor în raport cu alte sectoare imobiliare. Strategia ESG este o prioritate pentru Grupul P3, care a depășit ținta de 75% BREEAM Very Good sau mai mare. Obiectivul folosirii energiei solare a crescut la 100 MWp până în 2027 pentru a satisface așteptările investitorilor, nevoile chiriașilor și cerințele de reglementare.

Articole similare

Ad