Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Rhenus și Bosch testează combustibilul regenerabil de la Repsol

  • Foto: Group Rhenus

Specialistul global în logistică, Rhenus, alături de liderul în tehnologie și servicii, Bosch au făcut pași semnificativi către sustenabilitatea în transportul rutier de mărfuri, reducând cu succes emisiile cu peste 80%, datorită utilizării combustibilului regenerabil de la Repsol.

Demersul demonstrează angajamentul său de a-și ajuta clienții să-și atingă obiectivele de sustenabilitate care vor contribui la decarbonizarea sectorului.

În cadrul parteneriatului, Rhenus va implementa o soluție practică prin punerea în funcțiune a două vehicule alimentate cu combustibil regenerabil furnizat de Repsol. Aceste camioane vor efectua zilnic un drum dus-întors între hub-ul Rhenus din Irun și fabricile de producție Robert Bosch din Aranjuez și Madrid.

„Parteneriatul nostru cu Bosch subliniază angajamentul nostru continuu față de inovație și implementarea de soluții care reduc semnificativ impactul asupra mediului și, în același timp, ajută clienții noștri să își atingă obiectivele de sustenabilitate”,

a precizat Andoni Izquierdo, membru al Comitetului Director Rhenus Road Spania.

Combustibilul regenerabil pe care aceste camioane îl folosesc deja este un biocombustibil avansat, 100% regenerabil, produs din materiale reziduale, cum ar fi uleiul alimentar uzat și reziduurile forestiere, oferind o alternativă eficientă și ecologică. De asemenea, îndeplinește certificările de durabilitate cerute de Directiva Uniunii Europene privind Energiile Regenerabile și reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 80% în comparație cu combustibilii convenționali, fără a necesita nicio modificare a parcului de vehicule.

Inițiativa plasează compania Rhenus pe un loc fruntaș în domeniul decarbonizării transporturilor, făcând încă un pas spre ambiția sa de a-și decarboniza complet flota de camioane până în 2030. În plus, aceasta se aliniază cu obiectivul Bosch de a avea un lanț de aprovizionare mai durabil.

Articole similare

Ad