Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Bosch înregistrează vânzări de 88,4 miliarde de euro în 2022

În ciuda situației macroeconomice dificile, Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a reușit să-și crească vânzările și profitul în anul 2022.

Conform cifrelor preliminare, Bosch a generat vânzări totale de 88,4 miliarde de euro mai mari cu 12% față de 2021. Câștigurile EBIT din operațiuni înainte de dobânzi și impozite a ajuns la 3,7 miliarde de euro, cu toate că furnizorul se aștepta să fie de aproape 4%.

„Exercițiul financiar 2022 s-a dovedit dificil și a demonstrat încă o dată că Bosch este o companie rezilientă și, în același timp, posedă o putere de inovare extraordinară. Într-un context care rămâne dificil, ne asigurăm oportunitățile de creștere la nivel mondial prin investiții specifice și ne extindem prezența internațională. Dorim să oferim oamenilor din întreaga lume «Tehnică pentru o viață» și, astfel, să aducem o contribuție semnificativă societății – de la sisteme de încălzire favorabile mediului și economisirea energiei la mobilitatea sustenabilă”,

a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Recent, Bosch a anunțat investiții de aproape 950 de milioane de euro, pe parcursul a zece ani, într-un centru de inginerie și producție în Suzhou, China. Centrul va crea soluții și produse de mobilitate în domeniile electrificării și automatizării pentru a răspunde cererii de pe piața locală. În același timp, Bosch promovează Europa ca o locație de înaltă tehnologie, precum extinderea fabricilor de plăcuțe semiconductoare din Dresda și Reutlingen. Până în 2026, compania intenționează să investească încă 3 miliarde de euro în activitatea de plăcuțe semiconductoare, pe lângă extinderea afacerilor sale globale în Egipt, India, Mexic, Statele Unite ale Americii și Vietnam.

În ceea ce privește electromobilitatea, grupul își propune să înregistreze vânzări de 6 miliarde de euro până în 2026. De asemenea, Bosch estimează că pe lângă mediul tehnologic, așa cum conectivitatea, automatizarea și electrificarea, și sustenabilitatea va fi un factor important în creștere pentru următori anii. Însă, Hartung consideră că este nevoie de cooperare la nivel internațional privind acțiunea climatică.

Bosch a generat vânzări de peste 20 de miliarde de euro în produse de uz casnic. Compania și-a majorat vânzările unitare de pompe de căldură cu 50%, anul trecut, în Germania.

„Portofoliul nostru de produse poate influența în mod pozitiv aproximativ 90 la sută din consumul de energie în locuință. Din această cifră, 85 de procente se referă la încălzire și apă caldă și 15 procente la electrocasnice.”,

a declarat Dr. Christian Fischer, vicepreședinte al consiliului de administrație Bosch.

Potrivit lui Albrecht, într-o perioadă în care personalul calificat este insuficient, găsirea celor mai bune talente din întreaga lume a devenit mai dificilă pentru companie. India a căpătat din ce în ce mai multă importanță în competiția pentru experții în software, cu toate acestea, Bosch are deja 17.000 de experții angajați, iar la nivel mondial numărul acestora s-a majorat de la 38.000 la 44.000. Totuși, nevoia de dezvoltatori de software a rămas ridicată, compania vrând să adauge peste 10.000 de persoane până la mijlocul deceniului. Bosch va lansa în acest an „LernWerk”, o inițiativă în sectorul de activitate, care vizează îmbunătățirea competențelor, necesare pentru a lucra în „fabrica viitorului” în toate locațiile din Germania.

La nivel mondial, grupul a avut, la data de raportare 31 decembrie 2022, aproximativ 420.300 de angajați, cu circa 18.400 de persoane mai mult față de anul precedent, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 4%. În Germania, numărul a crescut cu 2.600, ajungând la 133.400 de angajați. Aproape jumătate din această creștere totală a fost înregistrată în rândul angajaților din cercetare și dezvoltare, un domeniu în care lucrează 84.800, dintre care 44.000 sunt dezvoltatori de software.

O altă preconizare a companiei este legată de încetinirea producției pe partea economică globală care se așteaptă să crească cu mai puțin de 2% în acest an. „Climatul de afaceri global reflectă deja greutățile economice”, a declarat Forschner. „Creșterea ratelor dobânzilor pune presiune pe investiții, în special pe activitatea de construcții și a consumului privat”. Situația în Europa este agravată de creșterea accentuată a costurilor energiei, chiar și după scăderile recente. Pe de altă parte, în China este posibil să înceapă un proces de redresare odată ce valurile masive de infectare vor fi diminuate. Potrivit lui Forschner, Bosch resimte o încetinire economică în sectoare importante și se așteaptă la o presiune continuă asupra costurilor în lanțurile valorice. Pe parcursul anului 2023, Bosch își propune să crească vânzările și să își îmbunătățească în continuare profitabilitatea.

„Suntem pe drumul cel bun pentru a atinge marja noastră țintă pe termen lung de cel puțin 7 procente. În acest context tulburat din punct de vedere economic, vom menține un echilibru – între menținerea profitabilității și a puterii noastre financiare, pe de o parte, și investiții și posibile achiziții, pe de altă parte”,

a declarat Forschner.

Articole similare

Ad