Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul TeraPlast preia Grupul Wolfgang Freiler de la familia Uhl

Grupul TeraPlast își începe anul în forță prin anunțarea unei achiziții a Grupului Wolfgang Freiler de la familia Uhl din Austria, cu facilități moderne în Ungaria și o divizie dinamică de distribuție pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Vest. Această mișcare marchează un pas important în extinderea Grupului TeraPlast pe noi piețe.

Tranzacția se ridică la o valoare de 16,53 milioane de euro și acoperă surse mixte (interne și finanțare bancară) la care se adaugă un mecanism de „earn-out” în funcție de EBITDA obținută de Grupul Freiler în 2024. Astfel, TeraPlast își va extinde și completa portofoliul prin deschiderea unor noi piețe din centrul și vestul Europei.

Familia Uhl activează în mai multe domenii, având active în construcții, imobiliare și HoReCa. Subsidiarele Polytech și Pro-Moulding își desfășoară activități de producție în Ungariei, în timp ce Freiler gestionează activitatea de distribuție. Polytech produce țevi pentru protecția cablurilor electrice și a fibrei optice, cu un grad ridicat de calitate, iar Pro-Moulding este specializată în injecția de mase plastice. O altă entitate a Grupului deține o bază industrială extinsă în sud-vestul Ungariei, având o suprafață extinsă pe 5 hectare de teren. Produsele lor sunt comercializate în Ungaria, Cehia, Austria, Germania și Franța, unde dețin poziții solide de piață. În urma tranzacției, cei 144 de angajați ai Grupului Freiler vor fi integrați echipei Grupului TeraPlast.

În 2022, Freiler a înregistrat o marjă EBITDA de 12%, cu o cifră de afaceri de 31 milioane de euro și o EBITDA de aproape 4 milioane de euro.

„Parafăm acum rezultatul unei munci intense de analiză atentă și calcule precise de oportunitate. Întreg mediul de afaceri trebuie să urmărească planuri de extindere și dezvoltare pe termen lung, să ducă produsele și capitalul românesc în toată Europa, nu să încetinească de teama conflictelor sau să se lase descurajați de cei care cred mai puțin în perspectivele lor. În ultimii ani am investit masiv și am marcat un exit de succes, având în jur conflicte armate și o pandemie. Pornim cu planuri ambițioase către piețele din Vest odată cu această achiziție.”

a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

„Am regăsit cu plăcere în TeraPlast un partener strategic ideal pentru a continua tradiția de 20 de ani de performanță și creștere a companiei. Amplasarea fabricilor noastre și relațiile solide, de durată cu clienții sunt în armonie cu strategia de creștere a TeraPlast. A fost deosebit de important pentru mine că TeraPlast își propune să păstreze echipa actuală, asigurând astfel o tranziție lină a operațiunilor și colaborări de succes cu clienții noștri.”,

a adăugat Jürgen Uhl.

„Am demonstrat de-a lungul timpului că știm să creștem business-uri de succes în procesarea polimerilor și asta vom face și acum. Pornim de la o bază industrială solidă și o poziție geografică favorabilă pentru accesul la alte cinci țări din Europa de Vest. Totodată, preluăm business-uri cu potențial, active într-o piață în care concurența e mai redusă decât în România. Vom continua dezvoltarea Grupului Wolfgang Freiler prin investiții de 2 milioane de euro în dezvoltarea portofoliului de produse pentru infrastructură, pentru a ne întări competitivitatea în regiune.”,

a completat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Articole similare

Ad