Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul american achizitioneaza 30% din compania de transport Yrc Worldwide

La 1 iulie 2020, Yrc Worldwide, una dintre marile companii de transport din SUA, a anuntat un acord cu Departamentul Trezoreriei SUA pentru a obtine un imprumut de 700 de milioane de dolari in cadrul programului „Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act“, lansat de guvern pentru depasirea problemelor generate de pandemia de Covid-19. Ca garantie de imprumut, Departamentul va obtine 29,6% din actiunile Yrc.
Fondurile vor fi utilizate in principal pentru plata asigurarilor sociale si de sanatate ale celor 24.000 de angajati, dar si pentru modernizarea parcului auto. Imprumutul federal va beneficia, de asemenea, indirect, de fondul Apollo Global Management, care a imprumutat Yrc 600 de milioane de dolari in septembrie.
Yrc Worldwide este specializata in transportul LTL, cu 7.522 camioane si 9.100 de soferi, si are 200.000 de clienti, incluzand mai multe departamente federale, precum cele de Aparare, Energie, Securitate Nationala, Vama si Protectia Frontierelor. Pandemia a agravat o situatie deja dificila, compania confruntandu-se deja cu o criza de lichiditate anterioara, disponibilizari, investitii reduse si plati amanate pentru chirii si contributii la pensii. 

Articole similare

Ad