Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul britanic preia temporar controlul asupra transportului feroviar

Guvernul Marii Britanii a anuntat astazi, 23 martie 2020, ca va prelua temporar controlul asupra transportului feroviar de pasageri, pentru a evita falimentul operatorilor feroviari privati, dupa ce volumele de pasageri s-au redus cu 70% in contextul pandemiei cu coronavirus. 
Astfel, Ministerul Transporturilor britanic va suspenda contractele de franciza incheiate cu operatorii privati si va prelua toate costurile cu exploatarea liniilor feroviare si incasarile aferente, pentru o perioada de cel putin 6 luni.
Operatorii feroviari priveti vor continua sa functioneze, urmand sa primeasca un mic comision de la Guvern. In lumina noilor masuri, trenurile din Marea Britanie vor functiona in continuare, chiar daca cu o frecventa mai mica, iar calatorilor li se va permite sa ajunga la serviciu in timpul crizei, reducandu-se perturbarile economice. Daca Guvernul britanic nu ar fi intervenit, consecintele ar fi fost mult mai grave, operatorii privati ar fi intrat in insolventa, iar traficul feroviar ar fi fost perturbat sever.
Separat, la transportul rutier, companii precum Stagecoach, Go-Ahead si FirstGroup se plang, de asemenea, de lipsa de pasageri.
Sursa: HotNews.ro

Articole similare

Ad