Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul flamand investește 14,3 milioane de euro în consolidarea de mărfuri în transportul intern

Guvernul flamand aprobă o măsură de ajutor temporar de 14,3 milioane de euro pentru transportul de mărfuri național. Ajutorul este destinat să compenseze costurile de stabilire a unor conexiuni interioare suplimentare către porturile Anvers și Zeebrugge. Contribuie și companiile portuare din Anvers, Zeebrugge și filiala flamandă a Portului Mării Nordului.

Flandra dorește să stimuleze cooperarea între diferitele terminale interioare (BCTN Meerhout, TCT Willebroek, Stukwerkers, Gosselin Deurne și Genk), care, fiecare individual, adesea nu au suficiente volume de marfă pentru a naviga către porturile maritime în mod regulat. Prin urmare, guvernul flamand sprijină așa-numitele „navete de coridor” în care diferite terminale interioare lucrează împreună pentru a consolida containerele pe o „navă de coridor” către porturile maritime.

Prin compensarea unei părți a costurilor, pragul pentru astfel de colaborări este coborât, astfel încât partenerii să fie într-o poziție mai bună pentru a obține o fereastră fixă ​​la terminalele de adâncime. În această filozofie, „nava de coridor” face escale în diferite porturi și, datorită mărimii sale cumulate mari, poate obține mai ușor un „slot” fix la terminalul de adâncime.

O altă opțiune este „naveta hub-ului terminal”. În plus, mai multe terminale mai mici au mărfuri lăsate la un singur hub de terminal care colectează volumele pentru o călătorie către port. Pentru a primi subvenții, este necesară o creștere a frecvenței la cel puțin trei călătorii pe săptămână.

Măsurile de sprijin sunt indicate de ministrul flamand al mobilității, Lydia Peeters (Open VLD). „În următorii 4 ani, vom pune la dispoziție aproape 12,5 milioane de euro pentru Flandra pentru a stimula suplimentar transferul mărfurilor de la transportul rutier la transportul pe coridoare navale interioare și pentru a crește frecvența. Suma rămasă va fi completată în continuare de companiile portuare Port of Antwerp, North Sea Port Flanders și Port of Zeebrugge. Până în 2030, ambiția este de a crește ponderea transporturilor maritime interioare în lanțul logistic la 42%”, spune ministrul.

Mai multe rute de transport pe apă către și dinspre porturile Anvers și Zeebrugge sunt eligibile pentru sprijin. În termeni concreti, aceasta se referă la consorții și noduri terminale situate de-a lungul coridorului Canalului Albert, coridorului sud și central al Țărilor de Jos, coridorul Bruxelles-Scheldt și coridorul Zonei Canalului Gent. Propunerile de proiecte pot fi depuse până la 21 februarie inclusiv.

Articole similare

Ad
Ad