Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul României aprobă planul de modernizare al Portului Galați în valoare de 35 de milioane de euro

Guvernul României a anunțat miercuri, 5 octombrie, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții de „Amenajare dane RO-RO” din Port Bazinul Nou Galați, cu o valoare estimată de 35 milioane de euro.

Proiectul vizează modernizarea fronturilor de acostare aferente danelor 39 și 40, amenajarea rampei pentru încărcarea/descărcarea autovehiculelor (rampa RO – RO), reabilitarea frontului de acostare aferent danei 41, modernizarea drumului din incinta portuară și realizarea unei platforme betonate cu o suprafață de 13.300 mp, platformă situată în prelungirea rampei RO – RO. De asemenea, vor fi modernizate și rețelele de utilități (energie electrică, apă – canal). Planul ar urma să fie finalizat în termen de 12 luni.

Finanțarea este asigurată din bugetul UE prin POIM 2014 – 2020, din fondurile proprii ale APDM SA Galați și ale partenerului privat PBN Logistics SRL. La finalizarea obiectivului de investiții vor fi operate volume sporite de mărfuri și vor fi îmbunătățite legăturile comerciale de transport ale portului Galați cu statele situate în amonte de Dunăre, dar și cu statele riverane din bazinul Mării Negre.

Articole similare

Ad