Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook iON winter: noua anvelopă de iarnă pentru mașini electrice se alătură familiei globale de anvelope

Producătorul de anvelope premium Hankook va lansa iON winter din septembrie 2022, prima anvelopă de iarnă dintr-o nouă linie de produse care a fost special concepută pentru vehicule electrice. Prin această abordare, compania dorește să aducă o contribuție decisivă, din perspectiva alegerii anvelopelor, la avansarea tranziției mobilității către vehicule cu emisii zero, chiar și în sezonul rece. După iON evo, anvelopa de vară de la Hankook, noua anvelopă Hankook iON winter este al doilea membru al noii familii globale de anvelope „iON” pentru vehicule electrice premium.

Printre caracteristicile noii anvelope se numără rezistența redusă la rulare, caracteristicile de rulare extrem de silențioase și o capacitate portantă ridicată. Pentru șoferii de automobile electrice acest lucru înseamnă o autonomie mai mare la fiecare încărcare a bateriei și o experiență de conducere mai plăcută în comparație cu anvelopele convenționale. În plus, noile produse Hankook iON sunt concepute special pentru momentele de torsiune mari produse instant de vehiculele electrice puternice.

O provocare deosebită: anvelope de iarnă pentru mașini electrice

Fiind o anvelopă de iarnă special concepută pentru a răspunde cerințelor mașinilor electrice, Hankook iON winter are o compoziție a benzii de rulare special dezvoltată care asigură cea mai mică rezistență posibilă la rulare, fără a sacrifica performanța pe drumuri umede și acoperite de zăpadă. Prin folosirea uleiurilor naturale, este posibilă obținerea aderenței necesare, chiar și la temperaturi scăzute. Pe de o parte, flexibilitatea specială permite anvelopei să se adapteze la suprafața drumului, iar pe de altă parte, mișcarea profilului este minimizată.

Zgomotul de rulare este o provocare deosebită în cazul anvelopelor de iarnă din cauza spațiului gol mai mare dintre blocurile benzii de rulare. În acest sens, noul model al benzii de rulare reduce vizibil emisiile de zgomot ca urmare a ghidării active și a reducerii undelor sonore. Confortul de rulare al anvelopei Hankook iON winter beneficiază de modul în care blocurile sunt distribuite de-a lungul profilului. Produsele iON includ tehnologia integrată Sound Absorber™ de la Hankook, care, împreună cu modelul unic al anvelopei, reduce considerabil nivelul de zgomot din interiorul mașinii.

Hankook a contracarat masa mai mare a vehiculelor electrice, cauzată de greutatea considerabilă a bateriilor, cu o capacitate de încărcare mai mare. Noul compus al benzii de rulare asigură și o durabilitate exemplară și o rezistență foarte bună la uzură. Conținutul ridicat de siliciu asigură o aderență la nivel micro pe drumuri umede prin contracararea formării unei pelicule de apă între suprafața drumului și anvelope, care poate fi periculoasă.

Una dintre caracteristicile speciale ale familiei de anvelope iON este optimizarea aerodinamică, astfel încât să poată exploata potențialul de creștere a eficienței și a autonomiei, evitând în același timp turbulențele suplimentare ale aerului. Modelul anvelopei este proiectat în așa fel încât să reducă rezistența aerului. De asemenea, aceste măsuri au un impact pozitiv asupra dezvoltării unui nivel de zgomot cât mai redus posibil.

Sanghoon Lee, președintele Hankook Tire Europe: „Schimbarea anvelopelor de sezon în timp util evită uzura prematură. Cu anvelopa iON winter, oferim produsul potrivit pentru a ne asigura că șoferii pot trece la anvelope concepute special pentru vehiculele electrice, chiar și în lunile de iarnă.” Anvelopa Hankook iON winter va fi disponibilă în dimensiuni de la 18 la 22 inchi la lansarea pe piață. Hankook iON evo este disponibilă ca anvelopă de vară, în timp ce o versiune all-season, Hankook iON evo AS, va fi de asemenea disponibilă pentru piața nord-americană. Alte modele specifice de produse sunt în curs de dezvoltare.

Articole similare

Ad