Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook Tire anunță rezultatele financiare pentru Q3 2021

Compania de anvelope lider la nivel mondial Hankook Tire & Technology (Hankook Tire) a anunțat rezultatele financiare ale companiei din trimestrul III 2021, cu vânzări globale consolidate de 1.340 de milioane EUR, și un profit operațional de 131 milioane EUR.

Hankook Tire și-a continuat creșterea calitativă în acest trimestru, vânzările globale de anvelope de 18 inch și mai mari reprezentând 36,4% din vânzările totale de anvelope pentru autoturisme, o creștere anuală de 2,4 puncte procentuale. Managementul său de top al calității și competitivitatea au dus la realizarea acestei creșteri pe piețele majore ale Hankook, inclusiv Coreea de Sud, China, Europa și America de Nord.

Compania a înregistrat o creștere de 9,8 puncte procentuale față de anul precedent a vânzărilor de anvelope de 18 inch, ajungând la 43,4% în China. În ceea ce privește piața europeană, vânzările de anvelope înalte au crescut cu 3,6 puncte procentuale față de anul trecut.

Vânzările globale consolidate și profitul operațional au scăzut cu 3% și, respectiv, 19,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, deoarece producția globală de automobile a cunoscut o încetinire în mijlocul penuriei de piese cheie, inclusiv semiconductori. Provocările au fost intensificate în continuare de criza lanțului global de aprovizionare și de creșterea costurilor materiilor prime. Cu toate acestea, Hankook Tire a livrat un trimestru semnificativ, arătând o nouă revenire față de trimestrul anterior, deoarece vânzările globale ale companiei au crescut cu 1,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu cererea continuă de pe piață pentru anvelope de înlocuire (after market).

Hankook Tire a primit primele locuri în testele de anvelope efectuate de reviste de renume auto în a doua jumătate a acestui an. Compania a dominat toate segmentele, de la anvelope de vară la anvelope de iarnă și anvelope pentru toate anotimpurile. De exemplu, testul de anvelope SUV pentru toate anotimpurile 2021 de la Auto Bild Allrad, efectuat în septembrie, a desemnat câștigător Hankook Kinergy 4S 2 X. Kinergy 4S 2 X a fost singura anvelopă dintre anvelopele concurente care a obținut cel mai mare rating posibil („Remarcabil”).

Hankook Ventus S1 evo 3 a fost, de asemenea, recunoscut pentru performanța sa ocupând primul loc la testul anvelopelor de vară din 2021 de către Auto Express Magazine, cea mai bine vândută revistă auto din Marea Britanie. În plus, compania a câștigat testul anvelopelor de iarnă din acest an la Auto Bild Sportscars cu Winter i*cept evo 3 de performanță ultra-înaltă.

Hankook Tire a continuat să demonstreze o prezență puternică pe piețele de echipare originală premium (OE) și vehicule electrice (EV). Hankook echipează Porsche Panamera, iar echipa de la Volkswagen ID.4 USA Tour, care a condus pe vehiculul EV dedicat Hankook Kinergy AS ev (numai pe piața din SUA), a stabilit un titlu Guinness World Records pentru cea mai lungă călătorie cu mașină electrică (non-solară) într-o singură țară.

Pentru acest an, Hankook Tire va continua să se concentreze pe stimularea vânzărilor de anvelope înalte pe piețele majore, extinderea parteneriatelor OE cu producătorii mondiali de automobile premium, precum și pe asigurarea lidershipului său în sectorul anvelopelor pentru vehicule electrice.

Articole similare

Ad