Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ICHCA și IVODGA își dau mâna pentru un transport ADR mai sigur

Așa cum explică ICHCA International (International Cargo Handling Coordination Association), o organizație non-profit dedicată creșterii siguranței, productivității și eficienței manipulării și transportului mărfurilor în întreaga lume, incendiile în care sunt implicate containere maritime și exploziile din porturi continuă să fie rezultatul ambalării necorespunzătoare și declarării greșite a bunurilor periculoase la trecerea lor prin lanțul logistic.

De aceea, recent a fost semnat un memorandum de către ICHCA și IVODGA (International Vessel Operators Dangerous Goods Association), ai cărei membri sunt transportatori maritimi din întreaga lume, pentru a realiza linii directoare clar definite și standarde, bazate pe ani îndelungați de experiență practică în manipularea mărfurilor periculoase, care să ducă la rezolvarea celor mai mari probleme ce afectează transportul ADR.

Richard Steele, CEO-ul ICHCA, declară că dezastrul din Beirut din august a fost un avertisment nedorit pentru toți cei implicați în transportul, depozitarea și distribuția de mărfuri periculoase, dar incidente mai mici ca proporție, și totuși care afectează viața și proprietatea, au loc foarte frecvent în supply chain. Iar colaborarea dintre cele două organisme le va preveni prin faptul că va aduce înțelegerea și aplicarea universală a măsurilor de siguranță a manipulării și stocării gamelor de produse cu potențial să cauzeze explozii, incendii și scurgeri de emisii de gaz.

La rândul său, Uffe V. Ernst Frederiksen, A.P. Moller – Maersk A/S, vicepreședinte IVODGA și consilier special în cadrul ICHCA, este de părere că această colaborare va duce rapid la rezultate pozitive în comunicarea clară și eficientă nu numai între membrii asociațiilor, ci și între toți actorii din supply chain care lucrează cu mărfuri periculoase.

Articole similare

Ad