Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IGPF: Peste 15.700 de vehicule au tranzitat frontiera in ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore, prin punctele de frontiera au trecut aproximativ 21.200 persoane, cetateni romani si straini si peste 15.700 mijloace de transport, a informat, joi, 23 aprilie, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF).

Potrivit sursei citate, pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.900 persoane cu 7.700 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 11.300 persoane cu 8.000 mijloace de transport. In acelasi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 12.300 de persoane si 9.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 6.100 de persoane cu 4.600 mijloace de transport.
 
Referitor la cozile formate la frontiera, autoritatile afirma ca timpul de procesare a formalitatilor la punctele de trecere este mai mare de procesare ca urmare a faptului ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic. „Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, arata comunicatul. 
 
Informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international se regasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
 
In acelasi timp, la frontiera „verde”, IGPF mentioneaza ca a constatat 33 de fapte ilegale, iar valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 8.800 de lei. 
 

Articole similare

Ad