AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

Importatorii britanici nu sunt pregătiţi pentru noile controale fitosanitare ce vor fi introduse de la 1 aprilie

Guvernul britanic a decis anul trecut că noile controalele vamale pentru bunurile UE care intră în țară vor fi introduse în trei etape, însă în acest moment comercianții britanici se declară nepregătiți pentru noile controale sanitare și fitosanitare (SPS) care urmează să fie introduse pentru importuri de la 1 aprilie. Faza care începe la începutul lunii viitoare, le va impune importatorilor de produse de origine animală, plante și produse vegetale să anunțe în prealabil oficialii cu privire la bunurile primite și să se asigure că produsele sunt însoţite de certificatele necesare.

Mulţi dintre jucătorii din industrie au declarat că aceste noi tipuri de controale ar trebui amânate, deoarece nici importatorii britanici, nici exportatorii europeni nu sunt pregătiți pentru noile cerințe privind documentele şi pentru inspecțiile din frontieră.

Herman Bosman, director general al companiei de logistică Morgan Cargo, s-a declarat „foarte îngrijorat” de situație. „Din discuțiile cu cultivatorii, transportatorii și exportatorii din UE, reiese clar că UE nu este încă pregătită”, a spus acesta, completat de directorul executiv al Consorțiului Produselor proaspete, Nigel Jenney, care a cerut amânarea noilor dispoziţii. „La mai puțin de o lună înainte de noile reguli, importatorilor de fructe și legume nu li s-a acordat încă acces la sistemul IPAFFS (Importul produselor, animalelor, alimentelor și hranei pentru animale), unde sunt obligați să înregistreze pre-notificările importurilor. Există mii de companii care ar trebui să facă acest lucru înainte. Cum se vor putea pregăti într-un timp atât de scurt pentru o schimbare atât de mare? ”

The Guardian a raportat că industria prelucrătoare a cărnii este, de asemenea, îngrijorată. Comerțul cu carne între Marea Britanie și UE este în valoare de 8,2 miliarde de lire sterline pe an pentru economia britanică.

Articole similare

Ad