AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

În Germania, un sfert dintre șoferii de camion sunt imigranți

În Germania există un deficit de 120.000 de șoferi de vehicule comerciale, mulți dintre cei care ocupă posturile vacante venind deopotrivă din statele est-europene, cât și din Asia. Potrivit unui raport al IWT – Institut der Deutschen Wirtsschaft – în 2020 lucrau deja în Germania 132.888 de șoferi de origine străină, adică aproape un sfert (23,6%) din toți lucrătorii care stau la volanul unui vehicul comercial. Acest lucru face ca această profesie să fie cea mai răspândită în termeni absoluți în rândul muncitorilor calificați, adică a celor care au pregătire profesională completă.

Și domeniul logisticii absoarbe imigranți, astfel că, potrivit IWT, în depozitele care pregătesc coletele comandate în comerțul electronic, în depozitele curierilor sau ale operatorilor logistici din Germania lucrează 7.644 de refugiați, egal cu 1,8% din locurile de muncă, iar alte 2.094 de persoane au început pregătirea pentru a lucra în acest sector. În general, numărul imigranților și refugiaților este în creștere mai accelerată în sectoarele care suferă mai mult de lipsa forței de muncă decât cei care sunt de origine din Germania.

Politicienii germani implementează măsuri de încurajare în acest sens, oferind instruire nu doar în țară, ci și în locurile de origine a viitorilor imigranți. În transportul rutier, acest lucru se întâmplă deja în Filipine.

Articole similare

Ad
Ad