Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Italia, logistica si transportul inregistreaza pierderi de 18 miliarde de euro

In plin razboi de salvare a vietile omenesti, unii se gandesc si la salvarea companiilor in perioada postbelica. 
In Italia, Confetra a prezentat ministrului Transportului, Paola De Micheli, si presedintelui Consiliului, Giuseppe Conte, un document in care avanseaza o serie de masuri care ar trebui luate pentru a minimiza efectele pandemiei asupra economiei. Potrivit analizei Centrului de Studii al Confederatiei, citata de Uomini e Trasporti, contractia anuala a volumelor de schimburi comerciale cu alte tari va fi intre 20 si 25%, iar reducerea cantitatilor de marfuri manipulate va cantari aproximativ 90 de milioane de tone in balanta comerciala. Tradus in cifra de afaceri, pentru sectorul de logistica si transport de marfa, ar fi echivalent cu pierderea a 18 miliarde de euro.
Problema principala, potrivit presedintelui Confetra, Guido Nicolini, reiese din faptul ca, in timpul acestei crize, sectorul lucreaza cu aceleasi costuri, „dar la o medie de 25-30% a volumelor", ceea ce inseamna ca afacerile trebuie sa se mentina in viata fara lichiditate. Ca urmare, „reteta“ Confederatiei poate fi rezumata in trei propuneri:
– o reducere plana a taxelor cu 40%, pentru urmatoarele 20 luni, acordata acelor companii care vor pastra pana la 31 decembrie 2021 cel putin 80% din nivelul ocuparii fortei de munca de la 1 februarie 2020;
– posibilitatea de a colecta imediat, prin intermediul Cassa Depositi e Prestiti, 50% din facturile restante (fara taxe sau dobanzi) emise in perioada cuprinsa intre 1 februarie 2020 si 30 septembrie 2020. Avansul se restituie catre Cassa Depositi e Prestiti in termen de 12 luni cu taxele suportate de stat;
– infiintarea unui fond national pentru ajutorarea societatilor din logistica si transport care in perioada de urgenta, chiar daca au ramas in functiune, au avut o reducere a veniturilor, comparativ cu aceeasi perioada din 2019.
 
Pachetul propus de Confetra necesita o acoperire de aproximativ 9 miliarde de euro.

Articole similare

Ad