Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Spania se vor putea depune la minister plângeri anonime privind încălcarea unor reglementări din transport

Conform acordului încheiat în decembrie cu transportatorii, guvernul Spaniei, prin Direcția Generală de Transport Rutier din cadrul Ministerului de Transport, Mobilitate și Agendă Urbană, pe site-ul ministerului va exista în curând o „cutie poștală“ a departamentului de Inspecție în Transportul Rutier, în care se vor depune plângeri anonime referitoare la încălcări ale reglementărilor din domeniu, pentru a facilita controalele.

La căsuța poștală au acces toți cei care au cunoștință de vreo încălcare a legii și ea se dorește a fi un instrument important în lupta împotriva fraudei din transportul terestru. Caracterul anonim aduce avantajul, explică federația FETRANSA, că expeditorul nu mai este nevoit să furnizeze date cu caracter personal, dar cutia poștală va colecta numai informații despre presupuse nereguli de care se știe.

Datele sunt analizate de Inspectoratul de Transport Rutier, care, atunci când consideră necesar, planifică acțiuni adecvate și le întreprinde mai întâi pe cele care pot provoca perturbări semnificative pe piață.

Articole similare

Ad