Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Încep vânzările pentru camioanele electrice de mare tonaj de la Volvo

Volvo Trucks a deschis oficial sistemul de comenzi pentru gama sa de camioane electrice grele, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Producția în serie va începe în toamnă și se va intensifica treptat. Pentru început, camioanele electrice vor fi produse în uzina Tuve din Gothenburg, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

„Aceasta este o piatră de hotar pentru Volvo Trucks. Există un mare interes din partea clienților de a plasa comenzi pentru aceste camioane fantastice. Până acum, am oferit în principal clienților și partenerilor să semneze scrisori de intenție de cumpărare, dar acum începem să semnăm comenzi ferme, ceea ce reprezintă un pas important pentru electrificare”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

În 2021, Volvo Trucks a preluat comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice în peste 20 de țări.

Versiunile electrice ale camioanelor Volvo de capacitate medie Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR sunt deja în producție de serie. Cele mai mari piețe pentru camioanele electrice Volvo din Europa sunt în prezent Norvegia, Suedia și Germania. Volvo Trucks este lider de piață în Europa pentru camioanele electrice grele, cu o cotă de piață de 42% în 2021, și deține, de asemenea, o poziție de lider în America de Nord.

„Devine în mod clar un avantaj competitiv să poți oferi soluții de transport silențioase, cu zero emisii”, comentează Roger Alm.

Cu un total de 6 modele de camioane electrice în producție începând din acest an, Volvo Trucks are cea mai completă gamă de camioane electrice din industria globală de camioane, acoperind totul, de la distribuția urbană și manipularea deșeurilor, la transporturi urbane de construcții și transporturi regionale. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările sale totale de camioane să fie electrice până în 2030.

Articole similare

Ad