AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Înregistrarea șoferilor detașați nu se poate face cu acuratețe în REVISAL. Inspecţia Muncii a asigurat că nu va aplica sancţiuni.

Înregistrarea şoferilor detaşaţi în Revisal este o altă problemă cu care se confruntă companiile de transport româneşti, pentru că operaţiunea nu se poate face cu acurateţea care este necesară. Practic, înregistrarea în sistemul informatic se poate face doar cu caracter general. Special în cazul transporturilor rutiere nu se poate evidenţia caracterul mobil al activităţii, multitudinea statelor şi a beneficiarilor unde se face temporar detaşarea. Ar fi necesare inclusiv înregistrări multiple pe o singură lună, iar programul nu permite acest lucru acum. Până la configurarea optimă a sistemului informatic, inspectorii de Muncă nu vor aplica sancţiuni pentru neînregistrarea corectă a şoferilor detaşaţi în Revisal, a dat asigurări Larisa Papp, director în cadrul Inspecţiei Muncii, cu ocazia intervenţiei online avute în cadrul Galei Tranzit. Dacă totuşi vor exista cazuri izolate de sancţionare se recomandă contactarea Inspecţiei Muncii, pentru analizarea fiecărei situaţii în parte. Deocamdată, transportatorii au posibilitatea de a adăuga observaţii în Revisal, pentru ceea ce nu se poate înregistra prin câmpurile deja predefinite.

Oricum, în momentul în care se va implementa un sistem nou, updatat, Larisa Papp a asigurat cărăuşii că vor fi consultaţi pentru configurarea optimă a acestuia.

Cert este că se impune achiziţionarea unui alt sistem sau dezvoltarea celui existent, care să răspundă 100% nevoilor curente pe toate segmentele de activitate. Pentru aceasta Inspecţia Muncii a aplicat pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

https://traficmedia.ro/gala-tranzit-2021/

Articole similare

Ad
Ad