Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întârzierile de plată continuă să fie una dintre principalele probleme ale transportatorilor din Valencia

Federația Antreprenorilor de Transport și Logistică din Valencia (FVET) a realizat un sondaj pentru a evalua situația întârzierilor de plată, după un an de la intrarea în vigoare a noului sistem de penalități în transporturi. Astfel, FVET a remarcat că 40% dintre profesioniștii acestui sector au ca perioadă medie de plată între 60 și 90 de zile, în timp ce 10% dintre aceștia prelungesc obligațiile de plată între 90 și 120 de zile.

Președintele FVET, Carlos Prades subliniază faptul că situația este mai critică față de anul anterior și este posibil să se înrăutățească. Acest lucru devine o incertitudine economică, ca urmare a creșterii vertiginoase a prețurilor la carburanți, precum și a inflației.

Potrivit rezultatelor ultimului sondaj al Federației, cele mai afectate sectoare de întârzieri la plată continuă să fie transportul general de mărfuri, transportul portuar, agențiile de transport și transportul internațional.

Reamintim că legea privind transportul terestru a fost modificată în octombrie 2021 pentru a înăspri sancțiunile în scopul de a pune capăt acestor practici. Cu prilejul acestor modificări, administrația a putut verifica, în cadrul controalelor, termenele de plată ale serviciilor în transport, ale operatorilor și ale expeditorilor, fără a mai fi nevoie de vreo plângere sau de vreo reclamație în prealabil. Însă, de la intrarea în vigoare, doar doi din trei transportatori din Valencia recunosc că nu au observat nicio îmbunătățire în respectarea termenelor de plată.

Vicepreședintele FVET, Juan Ortega adaugă că nu este vorba doar de legalitate, ci și de implicarea tuturor părților, astfel încât transportatorii să fie plătiți în termen de 30 de zile de la prestarea serviciului, cel mult 60 de zile. Antreprenorii cer administrației să facă publice companiile care nu respectă termenele de plată și să accelereze soluționarea proceselor de sancționare. În plus, FVET dispune de un serviciu juridic în consilierea membrilor care se confruntă cu această situație, potrivit vicepreședintelui, Juan Ortega. De asemenea, Federația a lansat campania de informare cu denumirea „Transportul se plătește” pentru a explica consecințele rezultate în relațiile comerciale cu transportatorii.

Articole similare

Ad