Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: 40 de decese legate de muncă în transporturi în prima jumătate a anului

În prima jumătate a anului 2021, cel puțin 40 de persoane angajate în domeniile transport și depozitare au murit la locul de muncă în Italia. Luând în considerare doar acești 40 de muncitori, transportul se află pe locul trei între activități, cu 9% din cazuri, în spatele industriei (41 de cazuri) și a construcțiilor (51 de cazuri). Per total, în prima jumătate a anului, institutul național italian pentru asigurări pentru accidentele de muncă Inail (National Institute for Insurance against Accidents at Work) a înregistrat 444 de decese la locul de muncă, cu o medie de aproape două și jumătate pe zi.

Acestea sunt datele publicate de Vega Engineering Occupational Safety Observatory, calculate pe baza sondajelor Inail. Statisticile nu indică și cauzele deceselor, însă se estimează că majoritatea accidentelor din transporturi au avut loc pe șosea.

Recent, președintele Inail, Franco Bettoni, a confirmat că sectorul de transport și depozitare este unul dintre cele mai riscante și că toate accidentele rutiere în care sunt implicați șoferii de camioane se numără printre accidentele de muncă cu mijloacele de transport implicate.

Articole similare

Ad