Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

Italia a înăsprit regulile de intrare pe teritoriul său

În contextul înrăutăţirii situaţiei epidemiologice în Europa, Italia a înăsprit regulile de intrare pe teritoriul său. Astfel, în perioada 14 februarie – 5 martie 2021, în cazul intrării în Italia după efectuarea unui sejur sau tranzit prin Austria care a durat mai mult de 12 ore în cele 14 zile anterioare intrării în Italia, au fost instituite noi obligații, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Consultanţă Rutieră (CECOR).

Astfel, pentru intrarea în Italia este necesară completarea declarației pe propria răspundere și transmiterea datelor către Autoritatea sanitară din această ţară (ASL), în funcție de punctul de frontieră folosit. Trebuie prezentat autorităților la frontieră un test Covid negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte de intrarea în Italia şi, în plus, se va efectua un test molecular sau antigen în frontieră, acolo unde este posibil, sau în termen de 48 de ore de la intrarea pe teritoriul național.

Conducătorii auto de camion sunt exceptaţi de la măsura de izolare doar dacă nu prezintă simptome specifice Covid si cu respectarea tuturor obligaţiilor de mai sus.

Un centru de testare a fost amenajat în Italia, în parcarea Sadobre, la aproximativ 20 km de granița din Bennero.

Articole similare

Ad