Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia acuză Austria de întârzierea dării în folosință a tunelului Brenner

Brenner Base Tunnel (BBT) nu va fi gata înainte de 2031, potrivit ministrului italian al transporturilor, Enrico Giovannini. În timp ce Italia a săpat deja 140 km din cei 230 km din partea italiană, lucrările la construcția tunelului rămân în urmă pe partea austriacă, a spus Giovannini la un eveniment online organizat de camerele de comerț din nordul Italiei pe tema tranzitului pe Brenner.

„În acest ritm, Brenner Base Tunnel nu va fi din păcate finalizat până în 2030/2031”, a spus ministrul italian. Data finalizării a fost anunțată ultima dată în 2030. Andreas Matthä, CEO al ÖBB, a declarat recent publicației „Tiroler Tageszeitung” că deschiderea tunelului va fi întârziată cu mult după 2030, din cauza disputelor dintre BBT SE (Brenner Basen Tunnel) și compania de construcții Porr.

În același timp, Giovannini a criticat interdicțiile de condus tiroleze ca fiind ilegale pentru UE și a primit sprijin din partea camerelor de comerț din nordul Italiei, precum și a reprezentanților de afaceri și a politicienilor italieni. Aceștia s-au întrebat dacă interdicțiile de trafic tiroleze au sens în ceea ce privește politica de mediu. Printre altele, interdicția de a conduce noile camioane cu motor diesel noaptea a fost criticată. Deoarece nu există o alternativă suficientă și fiabilă pe timpul nopții, consecința logică a interdicției este concentrarea camioanelor în timpul zilei și, astfel, emisiile crescute, a spus acesta.

Articole similare

Ad