Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ITOY lanseaza „Truck Innovation Award“

Organizatia International Truck of the Year (ITOY) lanseaza un nou premiu – Truck Innovation Award – care reflecta tranzitia ce are loc in prezent in industria de automotive catre camioane noi, neconventionale, cu amprente de carbon cat mai mici.
 Nominalizarile la „Truck Innovation Award“ vor fi analizate si jurizate in paralel cu celebrul premiu „Camionul Anului“ (ITOY), principalul criteriu de selectie fiind contributia camionului la cresterea eficientei in transportul rutier de marfuri in viitorul apropiat, precum si reducerea potentiala a amprentei de carbon in tarile implicate in organizatia ITOY. Totodata, vehiculele nominalizate trebuie sa fie avansate din punct de vedere tehnologic si cu o masa totala maxima admisa de peste 3.5 tone. O alta conditie este legata de propulsie, care trebuie sa fie una alternativa (hibrida, electric etc.), sau un sistem de combustibil alternativ – F-cell, LNG, CNG, hidrogen.
 

Alternativ, mai precizeaza organizatia, camioanele vor fi solutii specifice „Hi-tech“ in termeni de „conectivitate“, fie sisteme de conducere semi-autonome sau complet autonome, capabilitati de conducere in pluton, servicii avansate de suport, asa cum este diagnoza la distanta, care sunt intr-o faza de dezvoltare primara (unitate singulara) sau la nivel de prototip, ori intr-o productie de serie mica. Indiferent de specificatii, vehiculele nominalizate pentru „Truck Innovation Award“ trebuie sa poata fi conduse. Ceremonia inaugurala a „Truck Innovation Award“ va avea loc in cadrul IAA Hanovra, atunci cand primul castigator va fi anuntat.

Articole similare

Ad