Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco va construi în Spania camioane electrice cu pilă de combustie pe hidrogen

Iveco va construi camioane electrice cu pile de combustie pe hidrogen în fabricile sale din Spania, grație unei subvenții de 27,05 milioane de euro din partea guvernului spaniol, parte din bugetul de 74 de milioane de euro din cadrul programului IPCEI Hy2Tech al Uniunii Europene.

Constructorul italian intenționează să dezvolte uzinele din Madrid, Valladolid și Barcelona în acest scop, nu doar pentru a asambla vehiculele electrice, ci și pentru activități de cercetare și dezvoltare în domeniu. Nu se știe dacă în Spania se vor produce și modelele Nikola pentru piața europeană, care în prezent sunt fabricate doar la Ulm, în Germania.

Guvernul spaniol a împărțit resursele rămase între alte trei proiecte: Tecnopropia, dezvoltat de H2B2, va primi 24,9 milioane de euro pentru producția de sisteme de electroliză, Sener va primi 10 milioane de euro pentru a construi o fabrică de sisteme de electroliză în Țara Bascilor, iar Nordex va primi 11,6 milioane de euro pentru a proiecta un nou electrolizor alcalin.

Articole similare

Ad