Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich EKS 215a, soluţia automată pentru aplicaţii combinate

EKS 215a este primul echipament complet automat (AGV) din portofoliul Jungheinrich, care poate fi folosit pentru transportul mărfurilor de până la 700 kg în depozite sau în centrele de producţie, pentru stivuirea acestora la înălţime, dar şi pentru aplicaţii combinate. Nu mai puţin de 9 modele de catarge sunt disponibile, pentru înălţimi de operare de până la 6 m.

Lansată oficial la începutul lui mai, noul EKS 215a se remarcă prin dimensiuni compacte, graţie şasiului nou, proiectat astfel încât amprenta la sol să fie cât mai mică, dar şi a tehnologiei Li-ion, ce foloseşte baterii relativ mici, optim instalate la bord.

Datorită noului său concept de câmp de protecție, Jungheinrich a reușit, de asemenea, să reducă semnificativ amprenta virtuală a EKS 215a. Acest lucru permite integrarea dinamică a utilajului în structurile existente ale depozitului. Cu ajutorul noului EKS 215a, pot fi automatizate procesele manuale, care până acum au fost efectuate în principal de stivuitoare cu contragreutate şi de utilaje de tractare, a explicat Manuela Schmidbauer, manager de produs EKS 215a.

Echipamentul funcţionează cu un sistem electric de 24 V în loc de 48 V din considerente de eficienţă. Se pot folosi astfel baterii şi sisteme de alimentare de dimensiuni reduse, plus că în acest fel toate produsele din portofoliul Jungheinrich vor putea fi monitorizate prin acelaşi sistem de management al bateriilor.

Pentru încărcare rapidă a bateriilor se foloseşte o plăcuţă de contact montată în partea superioară a echipamentului, iar în momentul în care se detectează scăderea nivelului de energie din baterii utilajul de îndreaptă singur spre sursa de alimentare.

Interacţiunea om-maşină se face printr-o interfaţă uşor accesibilă, care permite personalului din depozit să observe dacă echipamentul funcţionează în parametrii optimi sau sunt deficienţe care trebuie remediate. Acestea din urmă pot fi verificare simplu, prin doar câteva comenzi.

EKS 215a se potrivește perfect familiei AGV de la Jungheinrich, din care mai fac parte modelele EREa, ERCa, EZSa și toate vehiculele automate VNA. De altfel, peste 90% din componentele noul EKS 215a sunt comune portofoliului de produse Jungheinrich.

Articole similare

Ad