Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone încearcă să contribuie la rezolvarea problemei deficitului de forță de muncă

O echipă de experți germani în consultanță logistică a investigat modul în care deficitul de personal afectează industria logistică și în care poate fi rezolvată această problemă. Iar Krone a participat activ la proiect și a contribuit cu expertiza sa la diferitele aspecte ale studiului.

Studiul „Acoperirea deficitului de capacitate în logistică: analiza situației – soluții – potențial – pachete de măsuri – foi de parcurs”, publicat la sfârșitul lui ianuarie, a evaluat aproape 200 de răspunsuri și a ajuns la concluzia că industria transporturilor, cu un deficit total de aproximativ 56.000 de lucrători calificați în 2022, este chiar peste nivelul deficitului din domeniul îngrijirii și creșterii copiilor. Iar motivele care descurajează potențialii lucrători calificați să intre în această industrie sunt numărul mare de ore de muncă și slaba lor planificare, perspectivele salariale necompetitive și imaginea neatractivă a profesiei, urmate de schimbările demografice și suspendarea serviciului militar.

Dr. Frank Albers, managing director vânzări și marketing în cadrul Krone Commercial Vehicle Group, declară însă că rezultatele acestui studiu deschid noi oportunități pentru Krone de a răspunde mai bine nevoilor șoferilor și de a alinia dezvoltările sale tehnologice cu ceea ce a constatat studiul. Deoarece compania s-a angajat întotdeauna să îmbunătățească mediul de lucru în multe domenii, o dovadă fiind noul său centru de livrare Trailer Point, cu facilități spațioase, și portalul de livrare online MyKrone.

Automatizarea este o altă soluție Krone care poate îmbunătăți semnificativ mediul de lucru pentru șoferi. De exemplu, noul șasiu automat Box Liner eLTU 50 poate fi ajustat la container prin simpla apăsare a unui buton din cabina camionului, deci toate operațiunile manuale necesare anterior sunt de domeniul trecutului, ceea ce aduce nu doar mai mult confort, ci și mai multă siguranță.

În total, consorțiul care a realizat studiul este format din 16 companii, patru asociații federale și platforma de internet Jobmatch.me, iar rezultatele studiului le oferă firmelor posibilitatea de a răspunde și mai specific nevoilor șoferilor și de a dezvolta soluții adecvate.

Articole similare

Ad