Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne + Nagel doreste sa achizitioneze Panalpina

Kuehne & Nagel (KN) si-a exprimat deschis interesul de a achizitiona grupul Panalpina, cu sediul central in Elvetia, desi rivalul sau mai mic si-a anuntat intentia de a continua pe cont propriu. Detlef Trefzger, directorul executiv KN a declarat pentru publicatia elvetiana Finanz & Wirtschaft ca nu se teme de achizitiile mari, dar numai daca ambele parti sunt de acord, mentionand ca nu este interesat de preluari ostile. Acesta a precizat ca firma s-a uitat mereu cu interes catre piata. „Vizitam regulat unele companii si, in plus, suntem pregatiti sa devenim activi in a face achizitii amri, daca apare vreo oprotunitate. Dar pentru acest lucru, ambele parti trebuie sa fie pregatite.“
 

El a afirmat ca KN urmareste in mod activ tranzactiile din cadrul industriei logistice fragmentate, care ar aduce noi tehnologii si sinergii ce pot adauga un volum suplimentar. KN a avut vanzari de 18,6 miliarde CHF (18,7 miliarde USD) anul trecut, in timp ce veniturile companiei Panalpina au fost de aproximativ 5,5 miliarde de dolari.
Conducerea Panalpina a fost in centrul atentiei in ultimele saptamani dupa revolta actionarilor cauzata de o scadere a pretului actiunilor. Presedintele acesteia, Peter Ulber, a anuntat saptamana trecuta ca nu va rezista la realegerile din luna mai, dupa ce al doilea mare investitor al Panalpina, Cevian din Suedia, l-a acuzat ca blocheaza discutiile privind fuziunile.
Analistii au spus ca plecarea lui Ulber ar putea creste posibilitatea ca Panalpina sa devina o preluare tinta.
In schimb, Panalpina a subliniat ca doreste sa ramana o companie independenta, inclusiv sa se implice ca si cumparator pe piata, mentionand: „Strategia de crestere include activitatile de achizitii, deoarece compania doreste sa aiba un rol activ in consolidarea pozitiei sale pe piata. Reprezentantii companiei au mai spus ca iau in considerare si potentialii cumparatori.

Articole similare

Ad