Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne + Nagel marchează un început puternic de an

Pentru Kuehne + Nagel, începutul lui 2021 a fost marcat de o cerere puternică de servicii de transport, în special pe zona de farma şi e-commerce.  Astfel, a obţinut o cifra de afaceri netă de peste 6 miliarde de franci elveţieni (CHF) şi un EBIT de 431 milioane CHF. „În urmă cu un an, când eram încă la începutul pandemiei, am decis să ne angajăm într-o strategie care s-a dovedit de succes. Astfel, în primul trimestru al lui 2021, am fost bine pregătiți să răspundem cererii solide a clienților noștri de servicii logistice, în ciuda contextului tensionat. Ne așteptăm ca acest mediu să rămână provocator şi pentru restul unui alt an atipic”, a spus Detlef Trefzger, CEO Kuehne + Nagel International AG.

În privinţa transportului rutier, primul trimestru al lui 2021 a fost caracterizat printr-o creștere semnificativă a volumelor de mărfuri și o revenire a capacităților de transport naționale europene la nivelurile din anul anterior. După un început slab, cererea de transport din Marea Britanie a înregistrat o recuperare vizibilă în restul trimestrului.

Cifra de afaceri netă a componentei de transport rutier, de 870 de milioane CHF, în primul trimestru, a fost la nivelul anului precedent; cu toate acestea, EBIT de 24 milioane CHF s-a îmbunătățit cu 41,2% față de anul anterior.

În ceea ce priveşte logistica contractuală, în primul trimestru a revenit la o creștere organică de 4%, în conformitate cu piața. Dar, ca urmare a renunţării la unele activităţi legate de Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2021, cifra de afaceri netă de peste 1,1 miliarde CHF, a fost cu 9,3% sub anul precedent, dar EBIT a crescut cu 123,5%, până la 38 milioane CHF.

Pe acest domeniu, cererea de produse farmaceutice și din comerțul electronic a avut din nou un impact pozitiv. În martie, Kuehne + Nagel a încheiat un parteneriat strategic cu Jointown, cel mai mare distribuitor de produse farmaceutice private din China.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, Air Logistics a înregistrat o revenire în primul trimestru al lui 2021, în contrast cu capacitățile de transport maritim limitate. Volumele de transport aerian s-au dezvoltat pozitiv, ajungând la 433.000 de tone în primul trimestru al lui 2021 (16% de la an la an). Combinat cu randamente puternice, cifra de afaceri netă s-a îmbunătățit la 1,7 miliarde CHF și EBIT la 163 milioane CHF.

Inversarea tendinței profitului pozitiv în Sea Logistics, deja observată în a doua jumătate a lui 2020, a continuat în primul trimestru al lui 2021. Volumele de containere în primul trimestru au crescut cu 2% față de anul anterior, la 1,1 milioane TEU.

Articole similare

Ad