Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

La implinirea a 30 de ani, centrul logistic Daimler din Germersheim anunta extinderea spatiului de depozitare cu inca 80.000 m2

Centru logistic MB

Mercedes-Benz Global Logistics Center Germersheim aniverseaza anul acesta 30 de ani, dar si inaugurarea unui nou complex de depozite de ultima generatie. Locatia, care a inceput sa functioneze in 1990 ca depozit central al Daimler-Benz AG pentru piese de schimb, a fost extinsa in mai multe etape. Acum, punerea in functiune a noului complex de depozite, echipate cu cea mai recenta tehnologie de depozitare si de manipulare, garanteaza ca unitatea tine pasul cu tehnologiile de ultima generatie. Centrul ofera partenerilor din peste 150 de tari piese si accesorii pentru vehicule comerciale si autoturisme sub brandurile Mercedes-Benz, Smart si FUSO. Functia importanta a Centrului Logistic Global a fost demonstrata si in timpul pandemiei de Covid-19. „Centrul Logistic Global a asigurat mobilitatea ambulantelor, serviciilor de urgenta, serviciilor de livrare si clientilor, in ciuda circumstantelor extrem de dificile”, a spus Thomas Schulz, vicepresedinte Global Service & Parts Operations.

Noul complex de depozite, in care s-au investit circa 100 de milioane de euro, are o capacitate de 80.000 m2, iar elementul central al noii hale este un sistem de depozitare de 40 m inaltime, pentru piese de dimensiuni medii si voluminoase, completat cu o zona centrala de picking de 12 m inaltime, pentru piese de dimensiuni medii. Tehnologiile de ultima generatie, precum sistemul conveior in podea, sunt utilizate pentru a indeparta si depozita rapid componentele. Piesele sunt culese complet automat prin intermediul tehnologiei integrate, folosind o combinatie de conveioare cu lant, palete hidraulice sau electrice, pentru a accesa direct zonele inalte. „Prin deschiderea noului spatiu de stocare inalt, continuam traditia din aceasta locatie de a stabili standardul in industria post-vanzare cu cea mai recenta tehnologie de automatizare pentru logistica pieselor auto. In acest sens, am stabilit urmatoarea etapa ca fiind cea de transformare tehnica si digitala a locatiei”, a spus Ingo M. Flachs Nóbrega, sef de directie si design in cadrul Global Parts Supply Chain Network.

Centrul de logistica globala din Germersheim, impreuna cu locatiile satelit din Offenbach, Wörth, Ettlingen si Hatten / Franta, depoziteaza aproximativ 500.000 de piese diferite de autoturisme si vehicule comerciale, precum si accesorii Mercedes-Benz, gata de a fi preluate in orice moment de pe o suprafata de peste 1,4 milioane de metri patrati.

Articole similare

Ad