Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lipsa banilor, nu pandemia, a redus volumul de lucru al Industrial Construct la 80%

De la intrarea Covid-19 in Romania, Industrial Construct a muncit la 80% din capacitate, dar nu din cauza masurilor de siguranta necesare – de lucrat se lucreaza in aer liber, iar cazarea muncitorilor se face in locuri bine stabilite, de unde ei merg direct pe santier, si de aceea nu a fost niciun caz de imbolnavire, desi firma este prezenta inclusiv in judete nu numar mare de cazuri – ci pentru ca nu mai sunt la fel de multi bani pe piata pentru ca lucrarile sa continue. „M-as bucura sa putem mentine capacitatea de acum, pentru ca promisiuni legate de autostrazi si drumuri exista, dar asteptam sa vedem daca vin si banii. Noi lucram, emitem facturi si asteptam sa incasam. Deci chiar e nevoie ca Guvernul sa intervina pentru a sprijini economia, care a fost distrusa de coronavirus. Eu as fi mers pe alta varianta decat oprirea activitatii, dar nu este decizia mea. In ceea ce ma priveste, nu am suspendat nimic, am lucrat tot timpul“, declara directorul general al firmei, Sorin Ciufudean.

Cat despre sprijinul guvernamental sub forma de credite garantate de stat pentru firmele afectate de criza Covid-19, acesta cunoaste societati care au facut cereri de creditare, si chiar Industrial Construct este in aceasta situatie, „pentru ca toti acum suntem decapitalizati, cata vreme pe timpul pandemiei nu am lucrat la capacitate maxima, dar oamenii a trebuit sa-i platim pentru a nu-i pierde, deoarece nimeni nu-si permite sa piarda angajatii buni“.
Firma nu a avut niciun angajat in somaj sau somaj tehnic, nici acum, si niciodata din 1994 incoace, de cand este prezenta pe piata.

Articole similare

Ad