Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica eCommerce: 39 de miliarde de euro investiți în 2020

Creșterea eCommerce în Europa a forțat investițiile logistice din partea jucătorilor din domeniu, care au investit nici mai mult, nici mai puțin decât 38,64 de miliarde de euro. Totul s-a întâmplat anul trecut, pe fondul pandemiei COVID-19. 2020 a marcat și un record în acest sens, ceea ce nu se mai întâmplase din 2013.

Restricțiile impuse de răspândirea coronavirusului în întreaga Europă au dus la o creștere a cumpărăturilor online, ceea ce a generat nevoia de spații logistice. Astfel, anul trecut s-au cheltuit 38,64 miliarde de euro pentru investiții în logistică dedicată eCommerce, potrivit cercetării de piață realizate de Comprar Acciones, companie specializată în investiții. Rata de închiriere crescut cu 69% anul trecut, acoperind acorduri ce însumează suprafețe de peste 1 milion de metri pătrați. Printre cei care au semnat contracte de leasing în 2020 s-au numărat Amazon, DHL, SF Express și XPO Logistics.

Totodată, rata de neocupare pentru depozite și spații logistice la nivel european a scăzut anul trecut la 5%, ceea ce reprezintă un record pentru piață. Jucători mari, precum Alibaba sau Amazon, dar și furnizori importanți 3PL s-au numărat printre companiile care au închiriat astfel de spații și au crescut cererea de centre de fulfillment și depozite dedicate.

Articole similare

Ad