Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Londra amână controlul importurilor de alimente

Guvernul britanic este obligat să amâne introducerea controalelor la frontieră pentru importurile de mărfuri din UE până în 2022, de teamă că Brexit-ul va exacerba și mai mult problemele lanțului de aprovizionare și că britanicii vor rămâne fără marfă de Crăciun.

Ministrul David Frost, susținătorul Brexit, nu a dat vina pe ieșirea Marii Britanii din UE pentru acest pas, ci doar pe virusul Covid-19. „Pandemia a avut mai multe efecte pe termen lung asupra companiilor, atât în ​​Marea Britanie, cât și în UE, decât se așteptau mulți observatori în martie”, a spus Frost. De aceea, va fi stabilit un „nou program pragmatic pentru introducerea controalelor complete la frontieră.”

Conform reglementărilor actuale, Marea Britanie ar trebui să introducă o notificare prealabilă pentru importul de alimente din UE de la 1 octombrie, însă birocrația ar putea pune în pericol aprovizionarea pentru sezonul de Crăciun. Potrivit presei britanice, alte obstacole birocratice, care înseamnă mai presus de toate o mulțime de documente și avize pentru companiile importatoare, se vor cere mai târziu, în unele cazuri amânarea fiind prevăzută până la 1 iulie 2022.

Mediul de business critică inconsecvența Guvernului. Reprezentanții Federației pentru Alimente și Băuturi au declarat că firmele care au urmat sfatul guvernului de a se pregăti pentru controalele la frontieră și au investit pentru a îndeplini legea vor fi penalizate de această amânare, în timp ce toate acele companii care au ignorat anunțul guvernului vor fi recompensate.

Articole similare

Ad
Ad