Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Madrid intenționează să ofere 600 de euro pentru cei interesați să devină șoferi profesioniști

Comunitatea Madrid propune un nou proiect-pilot menit să acopere lipsa acută de șoferi profesioniști din sectorul transporturi având ca scop facilitarea obținerii permisului profesionist de conducere din categoriile C, D și C+E.

Prin acest demers, șomerii sau angajații, care doresc să obțină un permis de conducere destinat vehiculelor de transport marfă sau transport persoane, vor primii un cec în valoare de 600 de euro pentru a avea posibilitatea înscrierii la școala de șoferi.

Proiectul urmează să fie implementat din fonduri europene, începând cu luna februarie, iar formarea se va desfășura în toate școlile de șoferi din Madrid care doresc să se alăture acestui nou proiect.

De asemenea, formarea include accesul la cursuri într-o școală de șoferi din Madrid, materiale didactice, 10 ore de circulație cu o durată de 30 de minute fiecare, un modul specific teoretic, un modul de conducere durabil, precum și un modul pentru utilizarea dispozitivelor tehnologice.

Transportul și serviciile logistice au o mare valoare economică pentru comunitatea Madridului, astfel 17% realizează servicii de logistică, peste 216.000 sunt șoferi profesioniști, iar 20% angajați din acest sector. Cu toate acestea, conform datelor Organizației Internaționale a Transporturilor rutiere cu privire la ofertele de muncă din industrie se pare că există un deficit de șoferi profesioniști de 18.000-20.000 în Madrid.

Articole similare

Ad