Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAERSK se așteaptă la un an profitabil în contextul cererii ridicate de containere

Maersk se așteaptă la un an extrem de solid, în contextul cererii foarte mari de containere maritime din China către SUA. Veniturile Maersk au crescut cu 30% în primul trimestru din 2021, în timp ce profitul operaţional s-a dublat, la patru miliarde de dolari.

Directorul general al grupul danez Maersk, Soren Skou, a anunţat că se aşteaptă ca performanţa „excepţional de solidă“ din primul trimestru să continue şi în restul anului, pe fondul cererii ridicate de containere de transport maritim din China către SUA. „Cererea solidă, cauzată de blocaje şi de deficitul de capacitate şi de echipamente, a dus la un nivel ridicat record al tarifelor de navlosire“, a explicat Soren Skou, potrivit Reuters. Aceşti factori au determinat compania să-şi revizuiască în creştere estimările anuale privind profitul înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) la 13 – 15 miliarde de dolari, de la 8,5 – 10,5 miliarde de dolari. De asemenea, Maersk a îmbunătăţit previziunile privind creşterea cererii de containere pe plan global la 5 – 7%, de la 3 – 5%.

Citește și: Maersk: Într-un an, vaccinurile vor călători cu vaporul


Ne aşteptăm acum ca actualele evoluţii să dureze până în trimestrul patru din 2021. Pandemia continuă să afecteze industria, redresarea economiei fiind însoţită de dificultăţi operaţionale semnificative“, a declarat Skou.

Veniturile Maersk au crescut cu 30% în primul trimestru din 2021, în timp ce profitul operaţional s-a dublat, la patru miliarde de dolari. Importurile din Asia în America de Nord au crescut cu 40% în primul trimestru din 2021. Pentru a fi descărcate, navele care transportă containere aşteaptă acum 16 zile în apropierea portului Los Angeles. „Aceste evoluţii cauzează probleme imense clienţilor noştri şi va mai dura până se va rezolva problema“, a avertizat şeful Maersk. El a mai spus că vor fi achiziționate mai multe containere, însă compania nu intenţionează să comande mai multe vase.

Articole similare

Ad